Bodrum

Seri Katiller Aramızda Dolaşıyor

Bodrum Yarımadası’nda son dönem artan seri hayvan katliamı, Hayvan Hakları savunucularını da harekete geçirdi. Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu: “Maalesef Bodrum gibi bilincin bu denli yüksek..

Seri Katiller Aramızda Dolaşıyor

Bodrum Yarımadası’nda son dönem artan seri hayvan katliamı, Hayvan Hakları savunucularını da harekete geçirdi. Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu: “Maalesef Bodrum gibi bilincin bu denli yüksek olduğu bir bölgede bunlar oluyorsa, hayvanlar toplu kıyıma tabi tutuluyorsa, ülkenin diğer bölgelerini düşünmek dahi istemiyor insan. Yasalar bu konuda çok koruyucu değil. Cezai yaptırımlar da caydırıcılık özelliği taşımıyor. Tanıklarla, belgelerle seri katliam yaptığı çok belli olan zat, mahkemeye çıkıyor. ‘Evetben yaptım’ diyerek, suçunu da itiraf ediyor. Sonrasında güle, oynaya adeta kahraman edasıyla adliyeden çıkıyor. Bunu gören diğer şiddet eğilimli şahıslar içinde bu durum özendirici oluyor. Biz bu seri cinayetlerin peşini bırakmayacağız. Katilleri tek tek deşifre edeceğiz. Çünkü bunların toplumla iç içe yaşaması normal değildir” ifadelerini kullandı.

HAYVAN KATLİAMLARINA KENT KONSEYİ DUYARLILIĞI.

Yine konuyla ilgili Bodrum Belediye Meydanı’nda da, Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu en son KonacıkMahallesi’nde 3 köpeğin aynı kişi tarafından zehirlenerek öldürülmesi üzerine basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan avukat Oğul Günal; “Adalet talep etmek için, toplandık. 3 köpeğimiz bir insan tarafından acımasızca öldürülmüştür. Köpekleri öldüren şahıs kameralardan kaçamamıştır. İsmi T.B.’dir. şahıssuçunu savcılıkta soğukkanlılıkla ikrar etmiştir. Kanunda öngörülen cezaların yetersizliğinden serbesttir. Buradan tüm savcı ve hakimlerimizesesleniyoruz. Masum hayvanların verilen zehirle saatlerce acı çekerek, iç kanamadan ölmesi dikkate alındığında şüphelinin cezasız kalması ya da az bir ceza alması kamu nizamını derinden etkileyecektir. Biz bu davanın takipçisi olacağız. İsmi geçen şahsa hukuk çerçevesi içerisinde hak ettiği cezanın verilmesi için, var gücümüzle çalışacağız” dedi. Eyleme katılan Gülizar Yerkarası isimli vatandaşta; “Bahçemdeki kedimi internetten satın alınan silah ve mermi ile vuruldu. İnternetten alanabilen silah ve mermilerle bu canlarımız vuruluyor. Bu çok yanlış”paylaşımında bulundu.

KİRİŞÇİ: “İÇİMİZDEKİ FAŞİZMLE SAVAŞMAMIZ GEREK.”

Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Ceren Kirişçi ise; “Şiddet her yerde. Kendisini güçlü hisseden, zayıf olana şiddet uyguluyor. Bundan en çok mağdur olanlar içerisinde masum hayvanlarımız, canlarımız yer alıyor. Canilerin hepsi sorunlu. Bunların sorunu katlettikleri canlarımızla ilgili değil. Psikolojik yapıları bozuk bu sapkınlar potansiyel tehdit ve tehlike içeriyorlar. Toplum içerisinde tutulmaları, tedavi edilmemeleri de sorun. Bu zihniyet bir de üste çıkıp bizleri suçluyor. Hayvanlarla bir arada, sevgi içerisinde, barışçıl duygularla yaşamak suçmuş gibi bir yaklaşımı çekinmeden sergiliyorlar. Ama toplumuz giderek sevgisizleşiyor. Katiller artık niçin cinayet işlediklerini dahi ifade edemiyorlar. ‘Canım istedi öldürdüm’ sözcülerine artık ifade tutanaklarında daha sık rastlanılmaktadır. Çevre konusunda da farklı bir görüntüyle karşı karşıya değiliz. Köpeğe düşman olan, zeytine de düşman oluyor. Bütün dünyanın, hayatın sadece kendisine ait olduğunu düşünüyor. Hatta daha da ileri giderek, kendisini rahatsız eden diğer insanların düşünme ve yaşama hakkının olmadığını dahi düşünüyor. İçimizdeki faşizmle savaşmamız gerek” görüşünü dile getirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL