Bodrum

Bodrum’da Engelli Aracıyla Seyahat Yasak!

Bodrum’dan Turgutreis’e gitmek için minibüse binmek isteyen gazeteci Ali Peltek, engelli aracıyla minibüse alınmadı! Ulaşım hakkının gasp edildiğini belirten Peltek, otogarda minibüs şoförleriyle yaşadığı münakaşayı, sosyal medya hesabından canlı olarak..

Bodrum’da Engelli Aracıyla Seyahat Yasak!

Bodrum’dan Turgutreis’e gitmek için minibüse binmek isteyen gazeteci Ali Peltek, engelli aracıyla minibüse alınmadı! Ulaşım hakkının gasp edildiğini belirten Peltek, otogarda minibüs şoförleriyle yaşadığı münakaşayı, sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlayarak çözüm istedi.

Bodrum’da minibüse binmek isteyen gazeteci Ali Peltek, engelli aracının minibüse uygun olmadığı, yer kapladığı ve yolcu inişini engellediği gerekçesiyle şoför tarafından minibüse alınmadı. Bodrum-Turgutreis hattında daha önce de benzer sorunlar yaşadığını ifade eden Peltek, Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME yetkililerinin dikkatini çekebilmek için sosyal medya hesabından o anları canlı yayınladı. Yayında, şoförlerin Ali Peltek ile sözlü münakaşaya girdikleri ve hatta tehdit ettikleri görüldü. Minibüsçüler, Peltek’in Belediye Otobüsüne” binmesini istedi.

Konuyu sık sık Turgutreis.com adlı internet haber sitesinde dile getiren ve engelli bireylerin ulaşım hakkının minibüs şoförleri tarafından “gasp edildiği”ni vurgulayarak çözüm isteyen Ali Peltek, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne sosyal medya aracılığıyla mesaj gönderdi. Peltek, “Ulaşım hakkı kanunların bize tanımış olduğu bir hak. Arkadaş burada kanun koyuyor. Belki kanundan da üstün. Benim aracımı alamayacağını söylüyor. Benim seyahat ve ulaşım hakkımı engellemeye çalışmak hoş bir şey değil. Bu benim seyahat hakkımın gasp edilmesidir.”dedi.

Bodrum’da minibüs esnafının sorunları olduğunu ancak bu sorunların müsebbibi olarak “Serbest Seyahat Hakkına” sahip engelli bireyler ile 65 yaş üzeri vatandaşların görüldüğünü söyleyen Peltek, “Yıldırma ve bezdirme politikası kurgulanmış. Bu tarz olaylar bir şekilde hal yoluna koyulur. Mevzuat gereği bu sorunun çözüm merkezi Muğla Büyükşehir. Şoför esnafının temel gerekçelerini az çok tahmin edebiliyorum.  Günlük hayatta, ücretsiz seyahat hakkından istifade etmek isteyen vatandaşların maruz kaldığı olumsuzluklar, ayyuka çıktı dense yeridir. Sosyal medyaya düşen paylaşımlar, altına yapılan yorumlar vaka-ı adiyeden oldu artık.”diye konuştu.

Peltek, yaşadığı mağduriyeti Turgutreisgundem.com adlı internet sitesindeki köşe yazısında da kaleme aldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL