Siyaset

Kıyılar ‘Şimdilik’ Kurtuldu

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, kendisinin yargıya taşıdığı “Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile ilgili Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirterek “Bu vatan sahipsiz değil,..

Kıyılar ‘Şimdilik’ Kurtuldu

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, kendisinin yargıya taşıdığı “Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile ilgili Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirterek “Bu vatan sahipsiz değil, Türkiye’nin doğal güzelliklerini kimseye talan ettirmeyeceğiz.” Dedi.
İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bildiğiniz gibi, 16 Nisan 2022’de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik’te bir düzenleme yapılmıştı. Bu düzenlemeyle, kıyı kenar çizgilerinin değiştirilebilmesi için Kanun’a aykırı şekilde birtakım istisnalar getirilmişti.

Yani esasında kıyı kenar çizgilerinin değiştirilebilmesi, kıyı alanlarının özel mülkiyete geçirilebilmesi ve bu alanlarda yapılaşmanın önünün açılması hedeflenmişti.

Bu düzenleme AK Parti iktidarının şimdiye kadar alışık olduğumuz rant ve talan siyasetinin bir başka örneği idi.

Bu sebeple, kıyılarımızı ranta ve talana kurban etmek isteyen bu hukuka aykırı yönetmelik değişikliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması amacıyla, şahsım ve partim adına 12 Mayıs’ta Danıştay’a dava açtım.
Başvurumla ilgili olarak Danıştay, geçtiğimiz hafta söz konusu yönetmelik değişikliğinin Anayasa ve Kanunlara aykırılık teşkil ettiğini ve uygulanmasının çevreye zarar vereceğini tespit ederek, bu düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Danıştay’ın bu kararından dolayı ziyadesi ile memnuniyet duyduk.

Kıyılarımızı kurtaran bu karara imza atan tüm hakimlerimize bu vesileyle bir kez daha, kamuoyu adına teşekkür ediyor ve yürekten kutluyorum.

Biz İYİ Parti olarak, doğal güzelliklerimizi ve çevreyi korumanın bir vatanseverlik mesuliyeti olduğuna inanıyoruz.

Dolayısıyla, çevremizin ve doğal güzelliklerimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması bizim için taviz verilemeyecek bir meseledir.

Bu ve buna benzer girişimleriyle iktidarın, yıllardan bu yana sürdürdüğü rant ve talan siyasetine aynı şekilde devam edeceği anlaşılmaktadır.

Onlar istedikleri kadar rant ve talan siyasetlerine devam etsinler biz de gerek siyasi, gerek hukuki mecralarda var gücümüzle onlara karşı mücadeleye devam edeceğiz.

Bu vatan sahipsiz değil, Türkiye’nin doğal güzelliklerini kimseye talan ettirmeyeceğiz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL