Bodrum

Bodrum’un Mimar ve Mühendisleri Var

19 Eylül 1979 tarihinde gerçekleştirilen ‘Mimar, Mühendis Ve Şehir Plancılarının İş Bırakma Eylemi’nin 43. yıl dönümü ve TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü nedeniyle; TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon..

Bodrum’un Mimar ve Mühendisleri Var

19 Eylül 1979 tarihinde gerçekleştirilen ‘Mimar, Mühendis Ve Şehir Plancılarının İş Bırakma Eylemi’nin 43. yıl dönümü ve TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü nedeniyle; TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu tarafından Bodrum Elektrik-Makine Mühendisleri Odası terasında bir etkinlik düzenlendi.

Oldukça renkli geçen 42. yıl dayanışma gecesinde konuklar ve TMMOB üyeleri ülke ve Bodrum yerel sorunlarını da içeren uzun ve sıcak sohbetler gerçekleştirdiler. Üç saate yakın süren gecede; TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu sekreteri Mustafa Erdoğan yaptığı basın açıklamasında ülkede bulunan mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleki ve demokratik mücadelesinin en görkemli dışa vurumlarından biri olarak tarihe geçen 19 Eylül 1979 İş Bırakma Eylemini 43. yılında bir kez daha coşkuyla selamladıklarını belirterek; “19 Eylül’ün mirasını yaşatmak için ilan ettiğimiz TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günümüz kutlu olsun! Bundan tam 43 yıl önce meslektaşlarımızın yaşadığı hak kayıplarını ve ücret adaletsizliklerini protesto etmek için, TMMOB’nin çağrısıyla gerçekleştirilen eylemde maden ocaklarından enerji santrallerine, fabrikalardan şantiyelere, kamu kurumlarından limanlara kadar pek çok iş yerinde üretim durdurulmuştur. Bizler için 19 Eylül İş Bırakma Eylemi, ülkesi için düşünen, planlayan, üreten mühendis, mimar ve şehir plancılarının kendi öz güçlerinin farkına vardığı tarihtir. Nasıl ki 15-16 Haziran 1970 direnişi ülkemizdeki işçi sınıfının özgücünü dosta düşmana gösterdiyse, 19 Eylül 1979 İş Bırakma Eylemi de ülkemizdeki mühendis, mimar ve şehir plancılarının toplumsal gücünü ve taleplerini görünür kılmıştır” diyerek önemli bir tarih anımsatmasında bulundu.

MİMAR-MÜHENDİSLER; BODRUM’DA DA DERTLİ…

Erdoğan açıklamasının devamında; “Bodrum’da odalarımıza kayıtlı 3 bine yakın üyemizden büyük bir çoğunluğu asgari ücretin altında sigortasız çalıştırılmaktadır. Yaşam zorluklarından bunalan arkadaşlarımız ofislerini kapatıp evden çalışmaya yönelmektedir. Şantiyelerdeki meslektaşlarımız boğaz tokluğuna günde 10 saat 7 gün izin kullanmadan kölelik koşullarında mesleklerini yapmaya çalışmakta inşaat sezonu bitiminde de işten atılmaktalar. Diğer tüm idari alanlarda olduğu gibi meslek alanımızla ilgili de bir gecede yapılan, bilime aykırı, keyfi düzenlemeler, halkın iyi ve güvenli mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı hizmeti almasını engellemektedir. Bu durumun toplumumuza maliyeti daha büyük felaketler, daha güvensiz bir hayat ve her alanda geri kalmışlık olmaktadır. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleki hak ve çıkarlarını korumak aslında tüm toplumun geleceğini korumak demektir” görüşlerine yer verdi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL