Bodrum

Halikarnas Grubu BODTO’da Değişim İstiyor

Bodrum Ticaret Odası seçimlerine adaylığını açıklayan İş İnsanı Engin Kaplan, 2 Ekim’de gerçekleştirilecek seçim öncesinde “Halikarnas Çalışma Grubu” olarak hedef ve beklentilerini basınla paylaştı. Bodrum Ticaret Odası’nda “Yönetim ve yaklaşım..

Halikarnas Grubu BODTO’da Değişim İstiyor

Bodrum Ticaret Odası seçimlerine adaylığını açıklayan İş İnsanı Engin Kaplan, 2 Ekim’de gerçekleştirilecek seçim öncesinde “Halikarnas Çalışma Grubu” olarak hedef ve beklentilerini basınla paylaştı.

Bodrum Ticaret Odası’nda “Yönetim ve yaklaşım değişikliği” için harekete geçen Kaplan, bugün düzenlediği basın toplantısında BODTO’nun mevcut yönetiminin performansını ve verimini eleştirerek “Odamız, uzun bir süredir iş ve esnaf dünyasına dokunan, iyileştiren, eşlik eden çıktılar üretemiyor. Bu yönde eleştirileri hem içinde olduğumuz iş dünyasından dinliyor hem de iş hayatı gerçeklerimiz dahilinde bizzat deneyimliyoruz” dedi.

Bodrum iş dünyasının, yerel esnafın, STK, oda ve siyasi parti mensuplarından oluşan geniş bir kesimin BODTO’da “değişim” konusunda mutabık kaldığını ve bu mutabakatın da Halikarnas Çalışma Grubunu ortaya çıkardığını anlatan Engin Kaplan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bodrum Ticaret Odasında görev yapan tüm dostlarımızın ne kadar kıymetli ve vazgeçilmez oldukları bugüne kadar dilimizden düşürmediğimiz bir gerçektir. Hepsi mutlaka önemli emekler vermiştir kuruma ve Bodrum’a. Bugüne kadar yapılan işlerin en basit görüneni bile çok zordur. Bunun bilincinde olarak, odamızda emek veren tüm komite ve meclis üyelerimize, kurum personeli kardeşlerimize kıymetli emekleri için teşekkürü borç biliriz. Kurum personeli de dahil olmak üzere Bodrum Ticaret Odası’na emek veren herkes ile dostluk, arkadaşlık ilişkilerimiz vardır. Hiçbir eleştirimiz verilen emeğe ya da şahsa yönelik değildir. Ortaya çıkan sonuçlara yönelik rasyonel tespitler ve çözüm önerileridir. Ve hepimiz için en iyi olanı arama çabasıdır. Bunun ötesinde bir iletişim kazasına, kalp kırgınlığına yol açmamak ise en hassas olduğumuz husustur. Eğer bu yönde bir hatamız olursa lütfen yüksek sesle bizi uyarın. Tekrar kurumumuzun tüm kadrolarına emekleri ve kattıkları değer için teşekkür ediyorum.

Halikarnas Çalışma Grubu, Bodrum Ticaret Odası’nda değişimin zamanının geldiğini, yeni kadrolar, yeni bir yönetim tarzı ve yaklaşımı ile Bodrum’a, yerel esnafımıza, iş dünyamıza ve geleceğimize dair yapabileceği çok şey olduğunu söyleyen bir oluşumdur. Bodrum iş hayatının her katmanından doğal yollarla bir araya gelen, aynı fikri ve ideali paylaşan iş insanları çevresinde, birkaç ay içinde oluşan, büyüyen ve değişime yönelik irade sergilemeye karar veren bir topluluktur.”

HALİKARNAS ÇALIŞMA GRUBU NE İSTİYOR?

Engin Kaplan, Halikarnas Çalışma Grubu’nun BODTO ile ilgili yol haritası ve manifestosunu da açıkladı. Ticaret Odası’nın hali hazırdaki 10 meslek grubunun, ilgisiz sektörleri aynı komitelerde çözüm aramak zorunda bıraktığını savunan Kaplan, sistemin kilitlendiğini söyledi.

Bodrum iş hayatına dair istatistiki verilerin ve envanterin eksikliğine dikkat çeken Kaplan, “Bu durum özellikle yerel esnafın görüş mesafesini kısıtlamakta, risklere açık ve güçsüz kalmasına sebep olmaktadır. Oysa büyük sermaye bu bilimsel ve akademik süreçleri işletebildiği için çok daha güvenli adımlarla pazara yerleşebilmektedir. Saymalıyız, ölçmeliyiz, analiz etmeliyiz, öngörüler, projeler ve modeller üzerinde çalışmalıyız.” dedi.

Halikarnas Çalışma Grubu olarak özellikle Bodrum’da büyük bir soruna dönüşen ev kiraları ile ilgili projeleri olduğunu söyleyen Kaplan, hedeflerini şöyle anlattı:

“Bodrum’da ev kiraları ile ilgili ortaya çıkan tablo özellikle çalışanlarımız için büyük soruna dönüşmüştür. Bu durum işverenlerin çözebileceği matematiğin dışına çıkmıştır. Bodrum iş dünyasının ve özellikle yerel esnafın ayakta kalabilmesi için bu sorunun sürdürülebilir yöntemlerle çözümü elzemdir. Bu konuda ancak Bodrum iş dünyasının birlikte hareket ederek çözebileceği makro çözümler işe yarayacaktır. Bu çözümlerin uygulanmasında etkin bir biçimde dahil olunmalıdır.

• Yerel Esnafı Koruyan Stratejik Çalışmalar

Bodrum’un ekonomisini ayakta tutan yerel esnaftır. Hem operasyonel açıdan hem de maddi açıdan. Fakat çok uzun yıllardır devam eden kontrolsüz büyüme, kaynakları sınırlı yerel esnafı büyük sermaye karşısında çaresiz bırakmıştır. Yerel esnafımızı güçlendirecek, bilinçlendirecek, geliştirecek stratejiler üretilmelidir.

• Eğitim ve İstihdam

Bodrum iş dünyasının yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri de istihdam sorunudur. Ülkemiz işsizlik sorunu ile mücadele ederken Bodrum iş dünyasının sürekli devam eden bir çalışan sorunu vardır. Bunun altında yatan en önemli etkenlerden biri ara eleman yetiştiren eğitim kurumlarımızın yetersiz kalmasıdır. Bodrum iş hayatında etkin olan sektörleri besleyecek yönde eğitim veren kurumlara ihtiyaç vardır. Bu yönde stratejik çalışmalar içinde bulunmalıyız.

• Bunların yanında;
Bodrum iş hayatını besleyen sektörlerin tedarik zinciri, depolama sorunu, sanayi sitesi sorunu, çevre sorunu, su sorunu gibi konular üzerinde çalışılmalıdır. Yerel esnafın, Bodrum’un asıl yükünü çeken yerel işletmelerimiz ve tesislerimizin mücadele ettiği alanlarda, yanında hissettiği destek ve çözümler üretilmelidir.

Bu sonuçlar sağlıklı bir değişim ile mümkündür. Bu sonuçları üretebileceğine, yetkinliğine ve motivasyonuna inanan, Bodrum’dan değer alan, aldığı değerin karşılığını ödeme sorumluluğu hissettiği için bir araya gelmiş bir topluluk var. Hiçbir parti, ekol, STK, kurum ya da şahsa angaje olmayan, doğal ve gerçek bir topluluk. İş bölümü, samimiyet ve dürüstlük ekseninde hareket ediyoruz. Başarımızın bu ilkeler sınırlarında mümkün olmasını önemsiyoruz. Aksini başarı olarak kabul etmiyoruz.”

Engin Kaplan, seçimlerde rakiplerine kolaylıklar ve güzel çalışmalar dileyerek “Seçimin Bodrum’a, yerel ekonomimize, BODTO’ya ve ülke ekonomisine en hayırlı sonuçları doğurmasını diliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR (1)

  1. BODTO Yönetimi Muğla’da – Bodrum Haberi diyorki:

    […] dolayı teşekkürlerini sundu. Bodrum’da çalışanların lojman sorununu da gündeme taşıyan BODTO yöneticileri bu konu ile ilgili istek ve taleplerini de Vali Tavlı’ya iletti.Muğla […]

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL