Bodrum Kültür - Sanat

FUTSOL İmza Gününe İlgi Büyüktü

Avukat, yazar ve aktivist Remzi Kazmaz’ın kaleme aldığı “Futsol” adlı kitabın imza gününe katılım yoğundu. Futbolun geçmişini ve geleceğini sorgulayan Futsol, halkın en güzel eğlence aracı olan futbolun nasıl sermayenin..

FUTSOL İmza Gününe İlgi Büyüktü

Avukat, yazar ve aktivist Remzi Kazmaz’ın kaleme aldığı “Futsol” adlı kitabın imza gününe katılım yoğundu. Futbolun geçmişini ve geleceğini sorgulayan Futsol, halkın en güzel eğlence aracı olan futbolun nasıl sermayenin oyuncağı ve kar yapacağı bir meta haline geldiğini, bütün bunların yanında futbolun Siyasi iktidarların arka bahçesi ve oy deposuna nasıl dönüştüğünü anlatıyor.
Remzi Kazmaz’ın, Bodrum İLE kitapevinde yapılan imza gününe Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonpor ve milli takımda forma giyen Hasan Vezir’in yanı sıra spor severler ve okurlar destek verdi. Kazmaz’ın kitabına dair değerlendirmelerde bulunan ünlü spor adamı, kitaptan çok etkilendiğini belirterek şunları söyledi;

“Biz futbolla büyüdük. Futbolsuz değil bir gün bir saat bile düşünemezdik. Ama son yıllarca tv den dahi maçları izlemiyorum. Futbolun tadı kaçtı herkes elini uzatmış pastadan pay almaya çalışıyor. Futbolcular takımı değil alacağı parayı hesap ediyor. Futbol fabrika gibi çalışıyor amaç para kazanmak olmuş. Biz her zaman amatör ruh ile mücadele ettik ve ben hala öyleyim. Remzi Kazmaz’ın kitabını okudum ve çok etkilendim Tam da benim içimdekileri söylemiş. İnşallah bir gün Solan güzel bir orta atılır Futbolun geleceği güzelleşir. Şike Bahis Siyaset futbolun içinde olmamalı.”

İmza gününe katılan Ali Poyrazoğlu da “Konu çok güzel. Başlık daha güzel. Remzi Kazmaz’ı tebrik ediyorum.” diyerek TÜLOV’un yapacağı kültür ve sanat etkinliklerine her zaman destek vereceğini söyledi.
Tülov Yönetiminin tam kadro katıldığı imza gününe ilgi yoğun oldu.
Aynı gün saat 21.00 de yine Kazmaz’ın yönetmenliğini yaptığı FUTSOL Belgesel filmi Oasis’te kalabalık bir seyirci grubu tarafından ilgiyle izlendi
Bodrumspor yönetimi ve taraftarlarının da katıldığı etkinlikte konuşan Bodrumspor Kulüp Başkanı Rıza Karakaya, “Futbol adına izlediğim en güzel filmlerden biriydi. Remzi Kazmaz futbolun ruhunu ve masumiyetini beyaz perdeye taşımış” yorumunu yaptı.
Tülov Yöneticilerinden Emel Çakaloğlu da “Bir aydan bu yana Bodrum da Tülov olarak bir çok etkinliğe imza attık. Amacımız gelecekte adından çok sık bahsedeceğimiz TÜLOV’u halkımıza tanıtmak. Tülov gençlerimize Burs veriyor Yurt yapıyor o nedenle bizim herkese ihtiyacımız var” diye konuştu.
Film gösteriminin ardından Oasis AVM yönetimi tarafından hazırlatılan bir plaket, yazar ve yönetmen Remzi Kazmaz’a sunuldu. Kazmaz, “Tam bir aydır bizi yalnız bırakmadınız. Bodrum sanat kültür ve sinema dostlarına çok teşekkür ederim. Türkiye’nin en ciddi ve büyük vakıflarından biri olan Tülov ailesine çok teşekkür ederim. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a, Cinemarine ve Oasis yönetimlerine desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.
Gece uzayan futbol sohbetleriyle devam etti.

ÇEVRE, HUKUK VE SANAT İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Bodrum Tülov Temsilciği geçen ay düzenlediği Bodrum Kültür Sanat ve Sinema günleri Vatandaş Mustafa filmi ile açılmıştı. Rize’de Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına vadisindeki dere üzerine kurulmak istenen HES lere karşı tek başına çevre mücadelesi veren Vatandaş Mustafa’nın doğa ve çevre sevgisini anlatıyordu.
İkinci film; Dünyanın 7 Harikasından biri olan MAOSELLİUM un hikayesini kaleme alan AŞKIN MABEDİ olmuştu. Üçüncü etkinlik, Bodrum köylülerinin yaşam alanlarını korumak için verdikleri Çevre ve Hukuk mücadelesini anlatıyordu.
TÜLOV’un ve Avukat Remzi Kazmaz’ın etkinliklerinin, önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL