Gündem Muğla

Gökcan: “Bir Yörük Kızı Olarak Kırgınım”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan “13. Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Şenliği”nde yaşanan olaylardan dolayı bir Yörük kızı olarak kırgın ve üzgün olduğunu ifade etti.Milletvekili Gökcan, Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda..

Gökcan: “Bir Yörük Kızı Olarak Kırgınım”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan “13. Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Şenliği”nde yaşanan olaylardan dolayı bir Yörük kızı olarak kırgın ve üzgün olduğunu ifade etti.
Milletvekili Gökcan, Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda yaptığı açıklamada, 21 Ağustos’ta düzenlenen şenlikte kürsüye davet edilmediğini, bunun Yörük kültürüne yakışmayan büyük bir saygısızlık olduğunu söyledi.
Yörük Obaları Dernek Başkanı Orhan Akcan’ın, kendisini konuşturmaması için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den talimat aldığını ileri süren Gökcan, “Yapılan şenlik tam anlamı ile CHP’nin şovuydu. Birlik beraberlikten, hoşgörüden bahsediyorlar, bir de milletvekilini konuşturmamak için ‘dernek olarak prensip kararı aldık’ diyorlar. Şenlikte yaşanan olaylardan dolayı bir Yörük kızı olarak kırgın ve üzgünüm. Milletin seçtiği vekili kimsenin susturmaya hakkı yok.” diye konuştu.

Muğla halkını her platformda temsil etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Gökcan, herkesin hakkını ve hukukunu koruduklarını kaydetti. Muğla Yörük Obaları Dernek Başkanı Orhan Akcan’ın hafta sonu yaşananlara ilişkin açıklama yaptığına dikkati çeken Gökcan, şöyle konuştu: “Akcan, yaşananları ört pas etmek için dün yine bir açıklama yaptı. Osman Gürün’den aldıkları talimat ile dernek yönettiğini zanneden, Yörük kültürüne yakışmayan tavır ve davranış içinde olan dernek başkanı Orhan Akçan’ı istifaya davet ediyoruz. ‘Şenliğe, siyasi gölge düşmesin’ diyenler, CHP’li Menteşe ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanına konuşma yaptırdı. Böylelikle siyasi şov yaptırıldı. Benim konuşmama tahammül edemeyen CHP zihniyeti, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında AK Partili Belediye Meclis üyesi Eray Çiçek’e de söz vermedi.”

“Büyükşehir Belediyesinde ücret dengesizliği var”

Gökcan, Yörük Türkmen Toyu’nda yaşananlar ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde haksızlıklar olduğu gerekçesiyle Menteşe İlçesi’nde bulunan Sınırsızlık Meydanında bir basın açıklaması yaptı. Gökcan, “Sayın Kılıçdaroğlu, ‘hak, hukuk’ diye, sözde adalet yürüyüşü yaptınız. CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda yaşanan haksızlıklar, hukuksuzluklar, ücret adaletsizliği, mobingler sizi hiç ilgilendirmiyor mu? Sizi CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesinde yaşanan ücret adaletsizliği için Muğla’ya adalet yürüyüşüne davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL