Kültür - Sanat

Bodrum, Anı-Romancısı ile Buluştu

Yazar Asuman Aray, Bodrum Turgutreis D&R’da okurları ile buluştu. Yazar merakla beklenen, “Yolda Bir Karanfil” eserini okurları ile paylaştı. Bodrumlu sanatseverler de sanatçının uzun soluklu bir çalışma ve emek ürünü..

Bodrum, Anı-Romancısı ile Buluştu

Yazar Asuman Aray, Bodrum Turgutreis D&R’da okurları ile buluştu. Yazar merakla beklenen, “Yolda Bir Karanfil” eserini okurları ile paylaştı.

Bodrumlu sanatseverler de sanatçının uzun soluklu bir çalışma ve emek ürünü olan anı-romanına sıcak ilgi gösterdiler. Asuman Aray, bir ayağı ve tüm yüreği Bodrum’da olan sanatçılarımızdan. Yazar geçmiş dönem yaşadıklarını ve anılarını okuruna aktarırken, ilginç detaylarda sunuyor. Detaylar çocuklukla başlarken, yetişkinliğe geçiş, o dönem haşarılıkları, mutlulukları, aşkları, duygusal kırılmaları, umutları, hüzünleri de kendisini takip ediyor. Dışarısında gürül gürül akan dünyadaki 68 olaylarını büyük bir hayranlık ve merakla takip ediyor. Oldukça da etkileniyor. Okumuş olduğu bir gazete haberinin de büyüsü ile serüvenciler arasında buluyor kendisini. Gerisini Aray’ın masalımsı anlatımıyla takip edeceğiz ve serüvenciler arasına katılacağız.

Yolda Bir Karanfil’de, Umut Var.

Yolda Bir Karanfil’in, tarihi darbelerle malul ülkenin önemli bir karanlığına bir ışık huzmesi düşüreceği muhakkak. Kitap salt bir edebi çalışma olmanın da ötesinde, dönem tanıklığının belgesi olarak da değer taşıyacağa benzer. Asuman Aray ise kitabına dair: “68 kuşağı bir rüyanın ardında yürüyen sayısız yürekli genç insanın hikayesini barındırır. O kuşağı bir yerinden yakalamak umudun, ülke ve insan sevgisinin, hayallerin, korku ve cesaretin olduğu bir öykünün içinde kendini bulmak demektir. Yaşadığımız onca şeye dönüp baktığımda tüm doğru ve yanlışların ötesinde hatırladığım o paylaştığımız umut dolu rüyadır. O rüya bizimdi ve hepimiz içindi… Bu kitabı yazarken istedim ki, o rüya bizden sonrakilerde de bir tebessüm olarak yaşasın…” ifadelerini kullanırken; “Bir bildiğim de; var olduğumuz sürece bizlerin daha iyiyi, güzeli arayışı hiç bitmeyecek. Ben her zaman birilerinin, ‘benden sonrakiler daha iyi yaşasın’ diyerek, hayatlarını hiçe sayıp, acıyı ve ölümü göze almalarına çok değer verdim ve hep saygı duydum. O dönem yaşananlar bugün ve yarın çeşitli toplumsal ve bireysel analizlere konu oluyor, olacak. Bunların sonuçları karmaşık noktalara taşıyacak bizleri belki. Fakat hiçbir yanıt ve çözümleme onların hayata bakışındaki insani yanı gölgelemeye yetmeyecek. Onların hikayeleri bizlere hep, ‘İnsan olmayı’ anlatmaya devam edecek” demekten de alıkoyamıyor kendisini.

Tabi ki; bakış açısı bu olunca ve yürekte halen umut ile atınca, eserin günümüze de önemli veriler sunması kaçınılmaz oluyor. Bu sancılı, karmaşık, mücadele yüklü ve ışıklı; “Yolda Bir Karanfil” var. Yüreğimizle sevelim ve koparılmasına asla izin vermeyelim.

Memleket kokulu bu karanfil; Aray’ın diliyle, yüreğiyle Bodrum begonviliyle de çok barışık ve toprak kardeşi duruyor.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL