Bodrum Siyaset

CHP’li Denizaslanı, Gençlik Kolları’nı Bıraktı

Bodrum CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Alkım Denizaslanı, partideki görevinden ayrıldığını duyurdu. Yaklaşık 10 yıldan bu yana CHP Gençlik Kolları bünyesinde aktif görev alan, iki dönem de üst üste İlçe..

CHP’li Denizaslanı, Gençlik Kolları’nı Bıraktı

Bodrum CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Alkım Denizaslanı, partideki görevinden ayrıldığını duyurdu.

Yaklaşık 10 yıldan bu yana CHP Gençlik Kolları bünyesinde aktif görev alan, iki dönem de üst üste İlçe Gençlik Kolları Başkanı seçilen Mehmet Alkım Denizaslanı, partisindeki görevinden ayrıldığını duyurdu. Kararı, ‘kendisine özel nedenlerle’ aldığını belirten Denizaslanı, kişisel sosyal medya hesabından ince siyasi mesajlar da verdi.

Yönetmelik gereği, yeni gençlik kolları başkanının mevcut yönetim kurulu içerisinden seçilmesi gerektiğini hatırlatan Bodrumlu genç siyasetçi, partisine verdiği mesajında “Ülkemizde gençler yeterince baskı altına girmişken, bırakın özgür iradeleri ile kendi başkanlarını belirleyecek iradeyi kullansınlar,

Aksi halde az olsun, öz olsun, bizden olsun düşüncesi ile yapılacak bir harekette ikinci bir açıklama yapacağımı, ve hayatımda hiç yapmadığım türden bir açıklama olacağını, bir çok kişinin canının sıkılacağını bugünden beyan ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İşte Mehmet Alkım Denizaslanı’nın o çok konuşulacak mesajı:

Merhaba

Ben çocuk yaşımda gençlik kollarının kapısından içeriye adım attım…

Niyazi Atare, Tufan Yakar, Emrah Kaplan, Sami Algın, Salih Yanık ile birlikte piştim, siyaseti öğrendim…

O yönetimlerde bulunan Deniz Yurtsever, Naciye Tanrıkulu, Kemal Aras, Burak Taşdan, Ece Kurhan, Nergis Karakaya, Murat Çolak, Kurtuluş Akay, Ece Başmanav ve daha nicelerinin öğrencisiyim.

Ve bununla gurur duyuyorum.

Emeğin karşılığı olacak ki, Bodrum’un kayıtlı 740 üyesi ilk seçiminde %72 ikinci girdiğim seçimde %67 ile beni ve arkadaşlarımı bu göreve teveccüh göstererek uygun buldu.

Ve hep bunun bilinci ve sorumluluğu ile hareket ettim…

Görev aldığım hiç bir makama ne bir güç odağının ittirmesi, ne bir iş vaadi, ne bir kişinin siyasi beklentilerinin karşılığı olarak gelmedim.

Sokağın gücü, gençliğin sağlam iradesi ile hep birlikte geldik.

9-10 yıldır büyük gayretler gösterdiğim gençlik kollarında, son 1, 1,5 yıldır eskisi kadar etkinlik ve faaliyet gösteremedigim doğru, elestirileride haklı karşılıyorum.

Fakat değerli dostlarım, gençlik yıllarında mecburi olarak insanın bazı öncelikleri değişiyor, ve iniş çıkışları oluyor.

Bende çok sıkıntılı bir dönemin içinden geçtim.

Bu süreç içerisinde, benden daha iyi yapacak, hevesli bir genç kardeşim var ise seve seve görevi ona devrederim diye bir kaç kere dillendirmem oldu, hatta bu sebeple bırakacağımı ve düşündüğümü dahi dillendirdim.

Fakat bu durumu siyasi fırsat bilip, sanki herkes bulunduğu makamlarda dört dörtlük iş yapıyor bir tek alkım kötü gibi aman alkımı kaydıralım o olsun bu olsun düşüncesi ile küçük siyasi hesap ve hareketleri muhatap bile almadığımı bilmenizi isterim.

Çok şükür, eksiğimiz vardır, ama yanlışımız asla.

Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonrada ne bir güç odağının emrine gireceğim, nede arkama güç olarak birini alacağım.

Ben, kardeşiniz Alkimım, yapacağımı iddaa ederim, yapamayacağımı söylemem.

9-10 yıllık Bodrum Gençlik Kolları maceramda, bana emek veren, beni ben yapan tüm büyüklerime, kardeşlerime, dostlarıma sonsuz teşekkür ederim.
Hakkım var ise, helal hoş olsun, sizde hakkınızı bana helal edin.

Bugün itibariyle kendimce yaşadığım sorunlar sebebi ile son 5 yılda partiye en fazla genç kazandıran bir kardeşiniz olmanın gururu ile görevimden ayrılıyorum.

Son olarak yönetmelik gereğince geçtiğimiz dönem Bodrum ilçemizde, bu dönem Muğla ilimizde olduğu gibi başkan istifası sonucu yönetim kurulu bünyesinden seçim yapılması gerekiyor.

Yinede bugünden uyarmak isterim,

Ülkemizde gençler yeterince baskı altına girmişken, bırakın özgür iradeleri ile kendi başkanlarını belirleyecek iradeyi kullansınlar,

Aksi halde az olsun, öz olsun, bizden olsun düşüncesi ile yapılacak bir harekette ikinci bir açıklama yapacağımı, ve hayatımda hiç yapmadığım türden bir açıklama olacağını, bir çok kişinin canının sıkılacağını bugünden beyan ediyorum.

Seçilecek olan başkan ve yonetimin emrindeyim,
Bize ihtiyac duyulan her yerde buradayım…

Hoşçakalın,
Sağlıcakla kalın

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL