Bodrum

Bodrum’da Aşure Paylaşımı Etkinliği

Muharrem ayı dolayısı ile Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Konacık’taki dernek merkezinde aşure paylaşımı gerçekleştirildi. Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber,..

Bodrum’da Aşure Paylaşımı Etkinliği

Muharrem ayı dolayısı ile Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Konacık’taki dernek merkezinde aşure paylaşımı gerçekleştirildi. Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber, İYİ Parti Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, sivil toplum örgütü temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti yöneticileri de katıldı. Aşure etkinliğinde 2 bin kişi bir araya geldi.

Başkan Aras, etkinlikte Bitez Mahallesi’nde yapılacak olan Cemevi ile ilgili bilgi verdi. Bu proje için, Bodrum Alevi Bektaşi Derneği ile koordineli çalışma yürüttüklerini de belirten Aras, Bitezplanlarının bakanlıktan onayını beklediklerini  ifadeetti. Dernek başkanı Cem Yalçın da; 2011 yılında kurulduklarını, on ikinci aşure etkinliğini düzenlediklerini dile getirerek; etkinlikte emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Aşure paylaşımı etkinliğinde Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği zakir ve üyelerinin seslendirdiği gülbeng ve türküler ilgiyle izlendi.  

KONDAY: “MUHARREM AYI, KARDEŞLİK VE DOSTLUK AYIDIR.”

İYİ Parti Bodrum İlçe Kadın Politikaları Başkanı Nilay Konday etkinlikte; “Muharrem ayı, kardeşlik ve dostluk ayıdır. İslam tarihinde bu ayın çok önemli bir anlamı vardır. Bizler, Muharrem ayında bereketi, ikramı, şükretmeyi, birlik ve beraberliği idrak ediyoruz. Bunu, Anadolu coğrafyasının en kadim kültürlerine ev sahipliği yapan ve bu özelliği ile hoşgörünün kenti olan Bodrum’da idrak etmek ise çok büyük bir ayrıcalık. Bugün ilçemizde yaşayan Alevi kardeşlerimizin kurduğu sofrada beraberiz. Örfümüze, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Bu muhabbeti ve samimiyeti görmek, ülkemizin geleceğine dair inancımızı kuvvetlendiriyor, kalplerimizde umut yeşertiyor. Anadolu’nun her yerinde insanlarımızın burada olduğu gibi huzur ve barış içinde yaşamasını, vatandaşımızın evinden ve sofrasından bereketin eksik olmamasını yürekten diliyorum. Bu etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, muharrem ayını ve aşure gününü kutluyorum” diyerek görüşlerini ifade etti.

TARIM: “GÜNEŞİN SOFRASINDA, DOSTLARIN ARASINDAYIZ.”

CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Tarım ise; “Burada gördüğünüz gibi gerçek bir Anadolu mozaiği var. Bu büyük bir zenginliktir. Katılımın yüksek oluşu, şu anki kardeşlik ve dostluk atmosferindeki sıcaklık bu mozaikin parçalanmasına ve her hangi bir rengimizin yok edilmesine izin verme gibi bir niyetimizin olmadığını da göstermiştir. Muharrem ayı arifesinde hepimizin tanık olduğu malum güçler provokasyonuna en iyi yanıtı burada verdik. Güneşin sofrasında, dostların arasındayız. Onlar ayrıştırmaya çalıştıkça bizler daha sıkı kenetleneceğiz. Birleşe, birleşe zenginliğimizle ve renklerlimizle güneşli günlere yürüyeceğiz. Aleviler bu bereketli topraklar üzerinde barışın ve kardeşliğin teminatıdır. Provokasyonlara ve tahriklere yanıtı en barışçıl araçlarla vermişlerdir. Alevilerin; Haksızlığa olan öfkeleri seslerini asla çatallaştırmamıştır. Bu bayram havasındaki etkinliklere, bir araya gelişlere, dostluk ve barış kokulu toplumsal zeminlere ihtiyacımız var. Ötekileştirme, ayrıştırma ve nefret ülkeye kaybettiriyor. İhtiyacımız olan buradaki kardeşlik iklimidir” görüşlerini dile getirdi.

 
Haber:Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL