Muğla

Türkiye’nin Gündemi: Marmaris Göçmenleri!

Çoğu Suriye ve Filistin uyruklu onlarca kaçak göçmen Avrupa diye Marmaris’te indirildi… Çil yavrusu gibi oradan oraya koşan göçmenler vatandaşlar tarafından görüntülendi. Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Siteler Mahallesi Uzunyalı mevkisi..

Türkiye’nin Gündemi: Marmaris Göçmenleri!

Çoğu Suriye ve Filistin uyruklu onlarca kaçak göçmen Avrupa diye Marmaris’te indirildi… Çil yavrusu gibi oradan oraya koşan göçmenler vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Siteler Mahallesi Uzunyalı mevkisi oteller bölgesinde kamyonetin kasasından atlayıp kaçmayan çalışan düzensiz göçmenlerin ihbar edilmesiyle çalışma başlattı.

Calışma kapsamında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 24 düzensiz göçmen yakalandı.
Düzensiz göçmenleri taşıyan kamyoneti Cumhuriyet Bulvarı’nda durduran ekipler, organizatörlük yaptığı öne sürülen sürücü R.K. (23) ve yanındaki Filistin uyruklu O.S.M.Y’yi (26) gözaltına aldı.

Muğla Valiliği’nden konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

“Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya platformlarında 08.08.2022 günü saat 19.00 sıralarında Marmaris’te 48 H 2807 plakalı, beyaz renkli, Ford marka ve üzerinde mavi branda bulunan kamyonetten 20-25 kadar yabancı uyruklu şahısların inerek çevreye dağıldığı video kullanılarak yapılan haber ve paylaşımlarla ilgili olarak; 112’ye gelen ihbar üzerine Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bölgede süratle yapılan çalışma sonucunda göçmenleri indirip olay yerinden ayrılan organizatör R.K. ve yanında bulunan O.S.M.Y isimli şahıslar göz altına alınmış olup, adli süreç devam etmektedir.
Bahse konu araçtan indiği tespit edilen yabancı uyruklu 23 düzensiz göçmen de yakalanarak Emniyetteki işlemlerinin ardından ülkelerine geri gönderilmek üzere Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecektir.”

Öte yandan düzensiz göçmenlerin kamyonetin kasasından atlayarak kaçışmaları vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL