Bodrum

Bodrum, Cennet Koyu’ndan Ses Verecek!

Bodrum Gölköy Mahallesi’ndeki dünyaca ünlü Cennet Koy’da 678 bin metrekarelik alana turistik tesis, rezidans ve marna yapmayı planlayan Cengiz Holding’e yönelik tepkiler sürerken Muğla Çevre Platformu ve Bodrum Yurttaş İnsiyatifi..

Bodrum, Cennet Koyu’ndan Ses Verecek!

Bodrum Gölköy Mahallesi’ndeki dünyaca ünlü Cennet Koy’da 678 bin metrekarelik alana turistik tesis, rezidans ve marna yapmayı planlayan Cengiz Holding’e yönelik tepkiler sürerken Muğla Çevre Platformu ve Bodrum Yurttaş İnsiyatifi öncülüğünde yarın sabah yüzlerce kişinin katılacağı “Cennet Koyu’nun Sesi Olmak İçin Buluşuyoruz” eylemi düzenlenecek.

Cennet Koyu’nda bir diğer eylem de İYİ Parti teşkilatı tarafından organize edildi. İYİ Partililerin “Cenneti Cehenneme Çeviremeyeceksiniz” buluşması ise 20 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleşecek.

“BU BASİT BİR ÇEVRE MÜCADELESİ DEĞİL BODRUM’UN GELECEĞİDİR”

Eyleme Bodrum’daki siyasi parti temsilcileri, üyeleri, çevre örgütleri, oda temsilcilerinin katılacağını belirten Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Aslan Çataroğlu Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada;

“Cennet Koyu’muz için, çakılan kıvılcım kısa bir süreçte meşaleye dönüştü. Yarın (19-Temmuz, Salı) saat 10.30’da yağmacılar için, suç mahalli niteliğindeki; bizler için ise emsalsiz cennet köşesi olan koyda MUÇEP (Muğla Çevre Platformu) tarafından basın açıklaması gerçekleştirilecektir.

Söz konusu basın açıklamasını şu sıcak süreçte oldukça anlamlı buluyoruz ve önemsiyoruz. İnisiyatif olarak MUÇEP’in basın açıklamasında yer almayı, etkinliğe destek vermeyi yurttaşlık görev ve sorumluluğu olarak değerlendiriyoruz.

Onlar kapalı kapılar ardında yangından mal kaçırırcasına ne iş çevirirlerse çevirsinler mutlaka bizlerin memleket sevdamıza çarpacaklardır.

Onların rant hesapları bizim cennetimize sahip çıkma arzumuzdan daha güçlü ve zengin olamaz. Görüldüğü üzere şimdiden telaşlandılar. Oysa bilmiyorlar ki; bu daha başlangıç. Burada yapılan basit bir çevre mücadelesi değildir” dedi.

“HUKUĞUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNUYORUZ”

Mimar Nazan Yılmaz ise yaptığı açıklamada,

“Bizler hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Bu doğrultuda uyulmayan 2 Danıştay kararına hayat ve işlerlik kazandırılmasında etkili olacağız. Yani kısacası; ‘Adalet’ diyoruz. Onların milletten ne anladığını biliyoruz. Ama bizler onların kalıplarının dışında millet olma bilinci ile hareket ediyoruz.

Toplumsal dayanışmanın zengin örnekleriyle gücümüze güç katılıyor. Bizleri dayanışma ve birlik kurtarır. Hiçbir paranın ve iktidarın gücü, birliğimizin ve dayanışmamızın getireceği aydınlık zamanlarımızı lekeleyemez. Kamu yararı, kamu yararı yutturmacasının boş bir demogoji olduğu bir kez daha açığa çıktı.

Kamu burada. Kamu çıkarına kamusal alanın peşkeş çekildiği talancılar nerede? Peki ya peşkeş çekenler? Yurttaşlarımızı da; ‘Sen yoksan, bir eksiğiz’ bilgisi ile katılıma davet ediyoruz. Yarın Cennet Koyu’muzda buluşuyoruz” diye konuştu.

BİR EYLEM DE İYİ PARTİ’DEN

Öte yandan, Cennet Koyu’nda bir diğer eylem de İyi Parti Bodrum ilçe teşkilatı tarafından organize edildi. İyi partililer, 20 Temmuz Çarşamba günü saat 10.30’da Cennet Koyu’nda buluşarak, “Cennetimizi Cehenneme Çeviremeyeceksiniz” mesajı verecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL