Bodrum

Bodrum’da İnşaat Yasağı Yalan Oldu!

Bodrum’da inşaat yasağı yalan oldu! Muğla Valiliği tarafından başlangıç tarihi 17 Haziran 2022 tarihine ertelenen inşaat yasağı uygulaması, Bodrum’da kağıt üzerinde kaldı! İnşaat faaliyetleri, sezon ortasına gelinmesine rağmen hala büyük..

Bodrum’da İnşaat Yasağı Yalan Oldu!

Bodrum’da inşaat yasağı yalan oldu! Muğla Valiliği tarafından başlangıç tarihi 17 Haziran 2022 tarihine ertelenen inşaat yasağı uygulaması, Bodrum’da kağıt üzerinde kaldı!

İnşaat faaliyetleri, sezon ortasına gelinmesine rağmen hala büyük bir hızla devam ediyor. Hemen her gün, Yalıkavak,Turgutreis, Ortakent, Gümüşlük, Gündoğan gibi turizm yoğunluklu mahalleler başta olmak üzere Bodrum’un dört bir yanından ihbar telefonları yağıyor. Fakat sonuç değişmiyor!

Vatandaşlar, her gün Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’ni arayarak yasak ihlalleri konusunda harekete geçilmesi talebinde bulunuyor. Belediye, denetimler konusunda yetersiz kalırken, uygulanan cezaların caydırıcılık niteliği ise bulunmuyor. Özellikle büyük inşaat firmaları, cezasını ödedikten sonra faaliyetine devam ediyor. Öte yandan kurumların inşaat çalışmaları ise kesintisiz devam ediyor.

Zabıta ekiplerinin müdahale ettiği inşaatlar kısa süreliğine dursa da birkaç gün sonra faaliyetler yeniden başlıyor. Öte yandan Bodrum yolları, beton mikserleri ve inşaat araçlarından geçilmiyor! İnşaat yasağı başlamasına rağmen yetkililer tarafından yeterli denetim yapılmadığını savunan vatandaşlar inşaatları kendi çabalarıyla engellemeye çalışınca, zaman zaman tatsız durumlar da ortaya çıkıyor. İnşaatçılar ile karşı karşıya gelen vatandaşlar, Bodrum’da acil olarak etkili ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmasını beklerken, kanun yapıcılar ve yerel idareler ise günlük tedbirlerin ötesine geçemiyor.

YOLLARDA İNŞAAT ARAÇLARINDAN GEÇİLMİYOR!

Bu arada, yasak delen inşaatçılardan yollar da nasibini alıyor! Özellikle Yalıkavak-Ortakent ve Ortakent-Turgutreis güzergahı günün her saatinde inşaata malzeme taşıyan araçlar nedeniyle tıkanıyor. Geçtiğimiz günlerde Ortakent Oyder Caddesinde yolu çift şerit kapatan bir firma, malzeme boşaltma gerekçesiyle yaklaşık bir saat boyunca trafiği felç etti!

Gümüşlük’te turizm sezonunda bile inşaat gürültüsünden kurtulamadıklarından şikayet eden Taşkın Atılgan adlı vatandaş, “Kimsenin yasağı dinlediği yok. İnşaat yasağını, inşaat yetkilisine hatırlatıyoruz o da 153’ü arayın diyor. 153’ü arıyoruz, zabıta gönderiyorlar. Ceza kesiliyor fakat yarım saat sonra gümbür gümbür, taş kırma araçlarıyla, beton dökücülerle, hafriyat kamyonlarıyla huzuru bozmaya, yolları delik deşik yapıp kullanılmaz hale sokmaya, evleri toz duman içinde bırakmaya devam ediyorlar. Kanunları dinleyen ve etkili olacak şekilde uygulayan devlet yok edilmiş, gücü yeten yetene; tam bir kanunsuzluk ve eşkiya düzeni hakim olmuş her tarafa!” ifadelerini kullandı.

Duygu Toplan, Turgutreis’te devam eden inşaat çalışması ile ilgili “Aylardır gürültüden evlerimizde zor oturuyoruz. İnşaat çalışması sadece Bayram nedeniyle durakladı. Bayramdan sonra yeniden başladı” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL