Bodrum

Emlak Vergisi, Bodrumlu’nun Kabusu Oldu

Yüzde 700’e varan emlak vergisi artışlarının tahsilatı başladı. Vatandaş tepkili! Mülk sahiplerini iflasın eşiğine getirecek kadar fahiş oranda artan emlak vergileriyle ilgili bir eleştiri de Bodrum Güçbirliği Derneği’nden geldi. Bodrum..

Emlak Vergisi, Bodrumlu’nun Kabusu Oldu

Yüzde 700’e varan emlak vergisi artışlarının tahsilatı başladı. Vatandaş tepkili! Mülk sahiplerini iflasın eşiğine getirecek kadar fahiş oranda artan emlak vergileriyle ilgili bir eleştiri de Bodrum Güçbirliği Derneği’nden geldi.

Bodrum Belediyesi’nin emlak vergilerine yaptığı, yer yer yüzde 700’e varan fahiş artış, Bodrum’un en çok tartıştığı konu oldu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla yapılan inanılmaz artış, her kesimden büyük tepki alırken, Bodrum Güçbirliği Derneği de konuyla ilgili bir açıklama yaparak mağdur olan tüm vatandaşların yanında olduklarını açıkladı.

BODRUM ZENGİNLERE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR!

Emlak vergisinde yapılan fahiş artışın sadece ultra zenginlere yaradığını, ömrü boyunca birikim yapıp, güç bela bir mülk ya da arazi sahibi alan vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını söyleyen Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Bodrum Belediyesi’ni bu yönde daha önce uyardıklarını, ancak belediyenin geri adım atmadığını, tahsilatların başlamasıyla vatandaşların büyük tepki gösterdiğini söyledi.

Bodrum Belediyesi’nin bu fahiş artışla Bodrum’da her kesimden tepki aldığını söyleyen Kayhan; “Atasından, ailesinden kalan, yıllardır miras kalan ve yaşatmak için çaba sarfeden mandalina bahçesi için geçen yıl 5 bin lira emlak vergisi ödeyen vatandaşlarımız, bu yıl 40 bin lira ödüyor. Bu inanılmaz rakamı ödeyemeyen vatandaşlarımız, aile yadigarı mandalina bahçesini satıp, içi kan ağlayarak betona dönmesine şahit olacak. Çünkü başka şansı yok. Binlerce Bodrumlu tam da bu durumda. Bodrum’u rant kapısı olarak gören ultra zenginleri bu vergiler etkilemez. Tam tersi onlar için bu büyük bir fırsat. Çünkü bu kişiler şimdi emlak vergisini ödeyemeyecek olanların mülklerini arazilerini satın alıp Bodrum’u daha da çok betona gömecek. Ayrıca bu artış oranları, aynı lokasyonda ki gayrimenkullarda dahi büyük farklara konu oluyor. Bodrum Belediyesi bu kabul edilemez kararla Bodrum’a büyük darbe vurmuştur” dedi.

Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan zaten mevcut ekonomik koşullardan dolayı vatandaşlarımızın çok zor durumda olduğunu, Bodrum Belediyesi’nin bu akıl almaz zamla birlikte vatandaşa bir darbe daha vurduğunu söyleyerek; “Mağdur olacak binlerce vatandaşımız şimdi ne yapacağını, bu paraları nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Bodrum zenginlere, fırsatçılara peşkeş çekiliyor. Buna göz yummamız mümkün değil” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL