Spor

Osman Gökmen’e Bayburt Fırçası

Bayburt GÖİ- Bodrumspor yarı final rövanş maçına saatler kala AKP Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in ilçede çok da anlam verilemeyen ve zamanlaması açısından tartışmalı açıklamasına Bayburt’tan sert tepki geldi. Tepki..

Osman Gökmen’e Bayburt Fırçası

Bayburt GÖİ- Bodrumspor yarı final rövanş maçına saatler kala AKP Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in ilçede çok da anlam verilemeyen ve zamanlaması açısından tartışmalı açıklamasına Bayburt’tan sert tepki geldi. Tepki Bayburt ekibinin en tepesinden, kulüp başkanından geldi.

Tepkide içerik kadar, üslupta oldukça dikkat çekici idi. Facebook hesabı üzerinden açıklama yapan Gökmen’in açıklamasını hangi sıfatla yaptığı da çok anlaşılır bulunmadı. Bodrumspor taraftarı ve Bodrum’un sevilen iş adamlarından Kahraman Tuna konuyla ilgili: “Sayın Gökmen’in konuya neden ve nereden müdahil olduğunu anlamış değilim. Açıklamasında; Bodrumspor, Bayburt GÖİ maçını izlediğini ve bir küfre, hakarete rastlamadığını belirtmiş. Şimdi burada Gökmen sahada gözlemci midir? Futbol Federasyonu görevlisi midir? Yoksa saha komiseri midir? Bir de kendisi: ‘Emniyet birimlerimiz, toplam 15 saat’i varan tüm maç videolarını inceleyerek bunu teyid etmiştir’ gibi bir cümle kurmuş. Ne teyididir bu? Böyle bir teyid var ise, bunu niçin doğrudan emniyet birimlerinden değil de Gökmen’den öğreniyoruz? Her yönüyle sorunlu ve Bodrumspor’u da sıkıntıya sokan gereksiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum” görüşlerine yer verdi.

BAYBURT GÖİ’DEN, AKP İLÇE BAŞKANINA AYAR

Bayburt’tan gelen kulüp başkanı Celil Çalışkan imzalı açıklamada; “Sayın AKP Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen Bey, Bayburtspor siyasi rant değildir. Kime kefil oluyorsanız olun, ama Bayburtspor’u ağzınıza alıp siyasi malzeme yapmayın. Bayburtspor kimsenin siyasi rantı değildir. Siyaseti yeşil sahaların dışında yapmanızı tavsiye ederim. Biz mücadelemizi yeşil sahada vermek istiyoruz. Saha dışı siyasi söylemlerle, Bayburt halkını germenin bir lüzumu olmadığı kanaatindeyim. Bırakın bundan sonra sözü sahada futbolcu kardeşlerimiz söylesin. Açıklamanızdan sonra üzüleceğiniz şeyleri görürseniz yazık olur” ifadeleri kullanıldı. AKP İlçe Başkanı Osman Gökmen’nin; gerginliğe müdahil olması ve özel açıklama yapması, Bodrumspor’un taraftar kitlesinde de tepkilere neden oldu.
AKP İlçe Başkanı Osman Gökmen Bodrum’da ve Bayburt’ta gerginlik yaratan açıklamasını; “Sevgili Bayburtlular, Bodrum Spor’u sizlere misafiriniz olarak sizlere emanet ediyoruz” diyerek sonlandırmıştı. Oysa buna karşın Bodrumspor kafilesinin; Bayburt’ta maruz kaldığı maytaplı, havai fişekli saldırı ulusal medyada da geniş yer almıştı. Hatta saldırgan grup otelin içine dahi girmek istemişti. Tüm bu gelişmeler üzerine yarın saat 15.30’da oynanacak olan Bayburt GÖİ-Bodrumspor maçı merakla bekleniyor. Daha fazla şiddete tanık olunmaması sağduyulu tüm sporseverlerin ortak temennisi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL