Bodrum

Ağla Mandalina Çiçeği Ağla

Bodrum’un sevilen ablalarından, teyzelerinden, kardeşlerinden, arkadaşlarından, komşularından Yadigar Aras, bugün Tepecik Camii’nde kılınan öğlen kılınan cenaze namazı akabinde Ortakent Mezarlığı’na defnedildi. Oldukça kalabalık olan cenaze törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet..

Ağla Mandalina Çiçeği Ağla

Bodrum’un sevilen ablalarından, teyzelerinden, kardeşlerinden, arkadaşlarından, komşularından Yadigar Aras, bugün Tepecik Camii’nde kılınan öğlen kılınan cenaze namazı akabinde Ortakent Mezarlığı’na defnedildi.

Oldukça kalabalık olan cenaze törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Belediye Meclis Üyeleri, Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç de katıldılar.

94 yaşında kaybettiğimiz Yadigar Aras, 2016 yılında büyük aşk yaşadığı Ömer Aras’ı kaybettikten sonra zaten yaşama biraz küs yaşıyordu. Ömer Bey ile aşkları İstanköy’de bir mandalina bahçesinde başlamıştı. Ve yine mandalina ağaçlarının altında, çiçek kokuları arasında sonsuza dek de sürdü. Gözünden sakındığı aşkı Ömer amcanın omuz başına uğurladığımız Ortakent’in Yadigar ablasının adını oğlu Erman Aras daha kendisi yaşarken yaşatmaya başlamıştı. Mandalindeki eşsiz lezzeti, aromayı, hikayeyi “Bodrum Yadigarı” markası ile yaşatan oğul Erman Aras’ın ebeveynlerinin 70 yıllık kusursuz evliliklerine saygısı tarifsiz. Erman Aras bu mirası tek başına filizlendirmedi elbet. Kısa bir süre önce babası Hasan Subaşı’nı kaybeden eşi Filiz de, Erman’ı bu kutsal “Bodrum Yadigar’ı” sürecinde asla yalnız bırakmadı.

YADİGAR ARAS: “AĞACI SEVENDEN ZARAR GELMEZ” DERMİŞ.

Ömer ve Yadigar Aras’ın aşkı gene ilk filizlendiği yerde yani mandalina bahçesinde bereketini buldu. Araslar’ın mandalin kokulu aşklarından Ahmet, Esen, Fatma Esin ve Erman isminde dört çocukları oldu. Çocuklar 4000 ağaçlı mandalina cennetinin kazandırdıklarıyla büyüdü, okudu, hayatı tanıdı. Bahçenin salt ekonomik değeri yoktu. Topraktı, doğaydı, üretmekti, sevgiydi, dayanışmaydı 4000 ağaçlı mandalina bahçesi. Yadigar Aras’ın eşi rahmetli Ömer amca aynı zamanda bir diplomattı. 1983- 2003 yılları arasında İtalyan Fahri Konsolosu olarak da görevlendirilir. Bodrum hanımı Yadigar Aras’ta bu sebepten mandalina bahçesinde rençber, protokolde ise resmi kimlikliydi.
Rahmetli Ömer-Yadigar Aras’ın adeta ellerinde büyümüş olan ve aynı zamanda akrabası olan Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da cenazede oldukça üzgün olduğu görüldü. Başkan Aras gazetemize; “Yadigar teyze adeta bir kültür ve sevgi abidesiydi. Yaşamı boyunca bize öğretmeye devam etti. Çok iyi derecede İtalyanca ve Yunanca bilirdi. Örnek bir kişiliği vardı. ‘Ağacı sevenden kötülük gelmez’derdi Yadigar teyzemiz. Çok doğru. Bugün başımıza ne kötülük geldiyse ağacı sevmeyenlerden geldi. 6 yıl sonra onu; ölümsüz aşkının, Ömer amcamızın yanına uğurluyoruz. Yan yana ışıklar içerisinde uyusunlar. Onların bizlere bıraktığı yaşam mirasını hep yeşil tutarak onları yaşatacağız. Böylesi yüce değerlerin ellerinde sevgiyle büyüdüğümüz için, yeryüzünün bereketi en yüksek topraklarının evlatları olduk” görüşlerini dile getirerek duygularını ifade etti.

Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL