Bodrum Editör'ün Seçimi Siyaset

Bodrum’da Laikliği Konuştular

Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) Bodrum Temsilciliğinin hazırlamış olduğu “Laiklik Nedir, Ne Değildir?” paneline ilgi yoğun oldu. Bodrum Belediyesi Trafo Cafe’de düzenlenen panele, Belediye Başkan Yardımcısı..

Bodrum’da Laikliği Konuştular

Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) Bodrum Temsilciliğinin hazırlamış olduğu “Laiklik Nedir, Ne Değildir?” paneline ilgi yoğun oldu. Bodrum Belediyesi Trafo Cafe’de düzenlenen panele, Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu da katıldı.

TÜLOV yönetim kurulu başkanı Nurettin Demir’in yanı sıra, Bodrum ve İzmir’den gelen vakıf yöneticilerinin katılım sağladığı panelin moderatörlüğünü Avukat Remzi Kazmaz yaptı. Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. M. Emin Elmalı’nın panelist olarak katıldığı toplantıya Peksimet Derneği çocukları da katıldı.
Elmalı, panelde yaptığı konuşmasında Osmanlıdan günümüze Laikliğin geçmişini anlatarak, bir cumhuriyet kazanımı olan Laikliğin iç ve Dış mihraklarının tehdidi altında olduğunu ve saldırılara uğradığını anlattı.
Daha sonra söyleşi bölümüne geçildi. Yoğun bir tartışma ortamının yaşandığı toplantının sonunda, Emin Elmalı’ya bir plaket verildi.
Plaketi, Elmalı’nın öğretmeni olan Nuray Yüksel takdim edince, toplantıda duygusal anlar yaşandı. Yüksel’in gözyaşlarını tutamadığı ödül töreninin ardından panel ve söyleşi sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL