Bodrum Manşet

BESİAD 20’nci Yıldönümünü Kutladı

Bodrum esnaf ve iş insanlarının sosyalleşmesi, örgütlenmesi ve iş dünyasına yönelik geliştirme faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan ve bu vizyon ile faaliyetlerine devam eden Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği..

BESİAD 20’nci Yıldönümünü Kutladı

Bodrum esnaf ve iş insanlarının sosyalleşmesi, örgütlenmesi ve iş dünyasına yönelik geliştirme faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan ve bu vizyon ile faaliyetlerine devam eden Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD), kuruluşunun 20. Yılını görkemli bir geceyle kutladı.

İlk olarak 22 Şubat 2002 Yılında kurulan ve Engin Olcay Başkanlığında faaliyetlerine başlayan BESİAD, 20. Kuruluş yıl dönümünü Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Başkanı Oktay Mersin, BESİAD üyeleri ve davetlilerin katıldığı 200 kişilik bir organizasyon ile kutladı.
Didem Baydar’ın sunuculuğunu yaptığı gecede açılış konuşmasını yapan BESİAD 12. Dönem Başkanı Neslihan Nazlıoğlu, “20 Yıllık Bodrum’un en büyük mirası olan, iş dünyası örgütlenmesinin medar-i iftiharı olan BESİAD’ın 20. yaş gününe hoş geldiniz.“ diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi;
“3500 yıllık tarihi olan, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültür ve sanatı, Antik çağdan günümüze Leleg, Karia, Pers, Dor, Helen, Roma, Bizans ve Osmanlı gibi çeşitli kültür ve uygarlıkların izlerini barındıran Bodrum’umuzda, bizlerde BESİAD olarak 20 yıllık kültürümüzle, siyaset üstü etik değerlerimizle, erdemlerimizle, gelenek ve göreneklerimizle gurur duyuyoruz. Belki içinizden 3500 yıllık bir tarihin yanında 20 yıl nedir ki diyebilirsiniz. Ama ben inanıyorum ki temelleri sağlam atılmış, etiğe ve erdemlerine inanan kültürü olan bu kurumun gelişerek ve büyüyerek yıllar boyu sürmesi çok mümkün.
BESİAD yıllardır yaptığı her proje ile Bodrum’a ve iş dünyasına büyük değerler katmış bir dernektir. Biz de yönetim olarak bu minvalde hareket ederek, değer katmaya devam ediyoruz.
20 Yıllık büyük bir değer olan, kültürü, geleneği, göreneği, etiği ile 12. Dönem başkanı olan bayrağı taşımaktan çok büyük onur ve gurur duyuyorum. Var olan BESİAD kültürünün, sonraki nesillere aktarılmasını çok önemsiyoruz. Bu entegrasyonun sağlandığı olağanüstü bir gecede birlikteyiz. Derneğe yıllarını vermiş üyelerimizin bilgi ve tecrübesi ise en büyük mirasımız.
Biz bu gecede 12. dönem olarak bu miras için şükran ve teşekkürlerimizi sunmak istedik. Önceki dönem başkanlarımıza teşekkürü borç bilirim. Kattığınız vizyon ve öğrettiğiniz misyon için müteşekkirim.”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise Bodrum’un son 50 yılda ekonomik anlamda bir Dünya kenti haline geldiğini ifade ederek “En önemlisi bunların devamı ve sürdürülebilir olması. Hepimiz bunun için çalışıyoruz. Yerel yönetimlerimiz, mülki idaremiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK’lar ve iş dünyası Bodrum’a değer katmak için çalışmakta. Yerel yönetimler ile STK’lar, meslek kuruluşları ortak çalıştığı takdirde çok daha önemli sonuçlar ortaya çıkabiliyor.” diye konuştu.

BESİAD’ın yürüttüğü sosyal ve ekonomik faaliyetlerle Bodrum’un önemli derneklerinden bir olduğunu dile getiren Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, “Benim takip ettiğim kadarıyla BESİAD Diğer derneklere de örnek teşkil eden bir dernek. O açıdan dernek başkanları olmak üzere tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Beni en çok etkileyen kısım ise yaptıkları fakat ilan etmedikleri faaliyetleri. Her faaliyetlerini basına yansıtmıyorlar. Hayırlı işleri ve sosyal içerikli faaliyet ve programları var. O nedenle derneğin 20’nci kuruluş yılını önemsedim. Daha nice projelerle dolu 20. Yıllarını kutlasınlar.” ifadelerini kullandı.
Hill Stone Bodrum Hotel & Spa Havuz başında gerçekleşen yemekli davette 20-15 ve 10. Yılını tamamlayan dernek üyelerine ve sponsorlara plaket töreni gerçekleşti.

Davetliler, Türk Rock Müziği’nin öncü gruplarından ve Anadolu Rock tarzını Türk Müzik Tarihine kazandıran Moğollar ile muhteşem bir gece geçirdiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL