Bodrum Manşet

İYİ Partililer 8 Mart’ta Çömlekçi’deydi

İYİ Parti Bodrum Kadın Politikaları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Bodrum’un bereketli tarım topraklarına ev sahipliği yapan Mumcular’da kutladı. Çömlekçi köyünün sera emekçisi kadınlarını tek tek ziyaret eden..

İYİ Partililer 8 Mart’ta Çömlekçi’deydi

İYİ Parti Bodrum Kadın Politikaları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Bodrum’un bereketli tarım topraklarına ev sahipliği yapan Mumcular’da kutladı.

Çömlekçi köyünün sera emekçisi kadınlarını tek tek ziyaret eden İYİ Partililer, kadınlara hem günün anısına küçük birer hediye takdim etti, hem de sohbet etme fırsatı buldu. Bodrum’un tarım emekçisi kadınları, Türkiye’nin dört bir yanında üreterek kazanan vefakar ve fedakar hemcinslerine selam gönderdi. 

ÇÖMLEKÇİ’NİN SERA EMEKÇİSİ KADINLARINA SÜRPRİZ

İYİ Parti Bodrum’da farklı bir Kadınlar Günü etkinliğine imza attı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, Bodrum’un en bereketli tarım topraklarının yer aldığı Mumcular Mahallesi’nde geçiren İYİ’ler, yarımadada seracılık yapılan tek köy olarak bilinen Çömlekçi’deki üretici kadınları ziyaret etti.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum Kadın Politikaları Başkanı Nilay Konday ve Gençlik Politikaları Başkanı Burak Yıldızel’in hazır bulunduğu etkinliğe partinin Muğla ve Milas’taki kadın temsilcileri de katıldı. Emeğiyle geleceği var eden üretici kadınlarla tek tek sohbet eden İYİ’ler, girişimci tarım emekçisi kadınlarla sohbet etme imkanı buldu. Tarladan sofraya üretimin her aşamasında alın teri döken kadınlar, özellikle kış aylarında daha meşakkatli hale gelen sera üretiminin incelikleri hakkında bilgilerini paylaşırken, son dönemde maliyet artışları nedeniyle yaşadıkları ekonomik zorluklardan da söz ettiler.  

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum’daki sera üreticilerinin en büyük şansının tarladan sofraya aracısız çalışmak olduğunu belirterek, “Seracılık, gerçekten büyük emek isteyen bir iş kolu. Özellikle kış aylarında, zorluğu biraz daha artıyor. Çömlekçi, Bodrum’da seracılık yapılan tek köy olması açısından önemli bir yer. Buradaki üreticilerimiz, ürünlerini toplayıp Bodrum’un semt pazarlarında direk tüketiciyle buluşturabiliyor. Dolayısıyla maliyetlerini karşılayabilecek bir ekonomik kazanım elde edebiliyorlar. Üreticilerimizin büyük bir çoğunluğu da kadınlar. Dolayısıyla 8 Mart’ı yöremizin en çalışkan köyü olan Çömlekçi’de geçirmek bizim için çok anlamlı oldu” diye konuştu.  

ÜRETİCİ KADINLAR ANLATTI, İYİ’LER DİNLEDİ

Gülümser ve Emel Sarıosmanoğlu, Nazik ve Ayşin Oral, Nazime Ünal, Nesrin Sevmez ve Nazlı Özgül adlı tarım emekçisi kadınlar, İYİ Partili ekibe seraları gezdirerek, üretim süreçleri hakkında merak edilen sorulara yanıt verdiler.

4 Şubat’ta İzmir’de düzenlenen 17. Uluslararası Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarında “Ege Bölgesi Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması”nı birincilikle kazanan seracı Ayşin Oral, “Kadınlar sadece tarımda değil, her iş alanında destek verilirse çok başarılı oluyor. Bilgimizin sınandığı o yarışmada derece kazanmak, beni hem mutlu hem de motive etti. İşimi çok severek yapıyorum” dedi.

Köy domatesinden salatalığa, patlıcandan çileğe kadar pek çok ürünü örtü altında yetiştiren üretici kadınlar, tüm zorluklarına rağmen bu işi severek yaptıklarını ifade ettiler. Gübre, mazot ve tohumda maliyetlerin giderek artmasından yakınan üreticiler “Soğuk havada özellikle seraları ısıtmaya çalışırken zorlanıyoruz. Maliyet her zaman büyük bir sorundu ama giderek artması, bizi bir süre sonra üretemez duruma getirecek diye endişeleniyoruz.” dedi.

Sera ürünlerinin hormonlu olduğuna dair söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirten Nazik Oral, “Bambus arısı ile dölleniyor bu seralardaki ürünler. Biz hormon ne onu bile bilmeyiz. Zaten hormonla hileyle yaparsak biz Bodrum’da tüketicimize nasıl güven veririz?” diyerek mis kokulu sera ürünü domates ve salatalıkların, kış günlerinde de gönül rahatlığıyla yenebileceğini söyledi.

İYİ Parti Bodrum Kadın Politikaları Başkanı Nilay Konday da üretici kadınlara Genel Başkanları Meral Akşener’in selamını getirdiklerini belirterek “Bir ‘kadın’ hareketi olan İYİ Parti, güzel ülkemizin cesur kadınlarına ilham vermeye ve onların yolunu aydınlatmaya devam edecek. Bizler kadın emeği hak ettiği değeri bulana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Sizler iyi ki varsınız.” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL