Bodrum Editör'ün Seçimi Siyaset

Sadece Memura Değil, İşçiye de Kira Desteği…

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum gibi doğası ve mimarisi korunarak kullanılması gereken turizm kentlerinde; sadece kamu çalışanlarına değil, özel sektör ve hizmet personeline de..

Sadece Memura Değil, İşçiye de Kira Desteği…

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum gibi doğası ve mimarisi korunarak kullanılması gereken turizm kentlerinde; sadece kamu çalışanlarına değil, özel sektör ve hizmet personeline de mutlak surette kira desteği verilmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber’in “Bodrum’da çalışan kamu personeline kira desteği verilsin ya da lojman yapılsın” açıklamasına destek veren Mehmet Tosun, “Nitelikli göç alan, orta gelir grubu ve üzerindeki insanların yaşamayı ve konut almayı tercih ettiği yerler, kamu ve özel sektörde çalışan kesimin yoğun olarak barınma problemi yaşadığı yerlerdir. Buralarda çalışan vatandaşlarımıza, bölgenin sosyal gelişmişlik, refah düzeyi ve gelir seviyeleri dikkate alınarak  belirlenecek parametrelerde doğrudan ‘kira yardımı’ yapılması daha doğru olacaktır” dedi.

“LOJMANA KARŞIYIM”

Devletin lojman yapmasına karşı olduğunu belirten İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, “Lojmanların bakımı, işletmesi bir süre sonra devlete ek külfet getiriyor. Geçmişte de bunun için satıldı lojmanlar. Uzun vadede aynı durum ortaya çıkacaktır. Ayrıca, turizm yapılan sahil kentleri yapılaşmanın mümkün olduğunca kısıtlı olması gereken yerlerdir. Arsa stokunun sınırlı olduğu bu bölgeler aynı zamanda turizmin can damarıdır. Zaten düşük yapılaşma istediğimiz bu bölgelerde bir de lojman yapılmasını doğru bulmuyorum. Yerel dokunun korunması gereken bu bölgelere yeni konutlar ilave etmeden, mevcut konut stoku ile meseleyi çözmek gerekiyor.” diye konuştu.

Mahalli İdareler ve Şehircilik konusunda uzmanlığı bulunan Mehmet Tosun, Bodrum gibi mimarisi dokusu mutlak surette korunması gereken yerlerde TOKİ’nin konut yapmasına da karşı olduğunu söyleyerek “Lojman olarak değil, dar ve orta gelirli vatandaşı mülk sahibi yapmak amacıyla gerçekleştirilecek konutlar, kamu ya da özel sektör eliyle yapılabilir” dedi.

TÜRKİYE’NİN BÜTÜN SAHİL BÖLGELERİNDE UYGULANMALI

Türkiye genelinde yaşanan gelir adaletsizliğinin en belirgin yaşandığı bölgelerin Bodrum, Marmaris, Alanya, Çeşme gibi sahil kentleri olduğunu vurgulayan Mehmet Tosun, çalışan kesimin barınma sorunu yaşadığı bu bölgeler için çok acil bir çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. İYİ Partili Tosun, “Özellikle pandemi döneminde insanlar bu bölgelere göç edince, konut fiyatları kontrol edilemez şekilde yükseldi. İnsanların gelirleri, kira, elektrik, su faturaları ve aylık rutin ödemeleri ancak karşılar halde. Bir memurun ya da bir asgari ücretlinin aylık geliriyle Bodrum gibi bir yerde çalışıp, üretip ailesini geçindirebilmesi imkansız hale geldi. Kamunun tüm çalışanlarına yönelik, tabii özel sektörde asgari ücretle çalışan kesimi de dahil ederek, kira yardımı meselesinin bir an önce ekonomi politikasının bir parçası haline getirilmesi gerekiyor. Bu enflasyon ve artan kira oranları dikkate alındığında, turizm hizmeti sunulan bu kentlerde çalışan personel bulmak giderek imkansız hale gelecek.” diye konuştu.

ACİL ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

İYİ Parti’nin toplumun her kesimine yönelik çözüm önerileri sunan yapıcı bir muhalefetten yana olduğunu belirten Mehmet Tosun, “Sadece eleştiren değil, çözüm önerisi de ortaya koyan bir siyaset anlayışını önemsiyoruz. Türkiye’de TÜİK tarafından açıklanan enflasyonun yüzde 50’lere ulaştığı, gerçekte ise daha yüksek olduğu ülkemizde insanlar geleceğe endişe ile bakıyor. Bunu ortadan kaldırmak zorundayız. Acil olarak çözüm üretmek zorundayız.” dedi.

Haber: Selda Öztürk

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL