Bodrum Manşet Türkiye

Sonsuza Kadar İzindeyiz

Dün Samsun’da Atatürk heykelini yıkma girişimine tepkiler çığ gibi büyüyor. Bodrum’da da bugün CHP İlçe Başkanlığı çağrısı ile bir araya gelen vatandaşlar Mustafa Kemal hassasiyetlerini dile getirdiler. Eyleme, İYİ Parti..

Sonsuza Kadar İzindeyiz

Dün Samsun’da Atatürk heykelini yıkma girişimine tepkiler çığ gibi büyüyor. Bodrum’da da bugün CHP İlçe Başkanlığı çağrısı ile bir araya gelen vatandaşlar Mustafa Kemal hassasiyetlerini dile getirdiler. Eyleme, İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı da destek verdi. Bodrum Belediye Meydanı’nda Atatürk heykeli önünde toplanan kalabalık önce, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının anısı önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum CHP ilçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber birlikte üzerinde “Sonsuza Kadar İzindeyiz” yazılı çelengi Atatürk Heykeline bıraktılar. Ardından katılımcı vatandaşlar Ata’ya kırmızı karanfiller bıraktılar. Meydandan geçen vatandaşlarda eylemcilere destek verdiler.

Bodrum Belediyesi ile “Saha Çözümleri Projesi” imzası için ilçemizde bulunan Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Seyhun Şahin de etkinlik katılımcılarındandı. Şahin saldırı ile ilgili: “Hiç kimsenin ulusumuzun Atatürk değer ve felsefesine bağlılığından şüphesi olmasın. Bu ve benzeri periyodik saldırıları kınıyoruz. Yeni neslinde Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacağına inanıyoruz. Vatanını, milletini seven hiçbir kimsenin Mustafa Kemal ile bir sorunu olmaz” diyerek görüşünü ifade etti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da Bodrum halkının bu saldırı karşısında tek yumruk, tek vücut oluşundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Atamıza yapılan saldırıyı meczup diye tanımlıyorlar. Buna kesinlikle katılmıyoruz. Bu organize bir kötülüktür. O yüzden onların karşısında bize de sonsuza dek canımızı vermeye hazırız” diye konuştu.

“MUSTAFA KEMAL KIRMIZI ÇİZGİMİZİDİR.”
Etkinliğin destekçilerinden İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber de Belediye Meydanı’nda yaptığı konuşmada saldırı yerinin Samsun oluşunun ve saldırı tarihinin tesadüf olmadığını dile getirerek konuşmasına; “Yeni bir gündem değişikliği söz konusu. Bunun Atatürk’e saldırı ile gerçekleşmesi çok üzücü ve vahimdir. Mustafa Kemal kırmızı çizgimizdir. Bunu tartıştırmayız dahi. Milletimiz her şeyin farkında. Artık bu tür saldırıların gündemimizden çıkacağı günler yakındır” diyerek devam etti. CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ise; “Şu anda burada da görüldüğü millet Ata’sına sahip çıkmaktadır. Mustafa Kemal sadece ulusumuza değil, dünyadaki tüm mazlum uluslara önderlik etmiştir. Bu karanlık güçlerin amaçlarına ulaşmaları mümkün değildir. Devrimlere ve Mustafa Kemal’e sahip çıkan irade bunu net olarak göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Eyleme katılan Hatice Şengül: “Bodrumlular’ın Atatürk sevgisi bizi bu güzel yarımadaya çeken en önemli sebeplerden birisi olmuştur. Keşke bütün ülke Bodrum gibi olsa da, Samsun’da yaşanan talihsizlik gibi iç karartan olaylara tanık olmasak. Son nefesimize kadar mavi gözlü devin izinden yürümekten bizi hiçbir güç, hiç bir karanlık girişim alıkoyamayacaktır. Gerekirse Samsun’a bir kez daha çıkarız” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL