Bodrum Manşet

Fatma Girik’i Bodrum’dan Sonsuzluğa Uğurlayacağız

Uzun yıllardır Bodrum Torba’da yaşayan ve yaklaşık altı ay önce tedavi için İstanbul’a giden Türk sinemasının unutulmaz ismi Fatma Girik, bugün sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ünlü sanatçının,..

Fatma Girik’i Bodrum’dan Sonsuzluğa Uğurlayacağız

Uzun yıllardır Bodrum Torba’da yaşayan ve yaklaşık altı ay önce tedavi için İstanbul’a giden Türk sinemasının unutulmaz ismi Fatma Girik, bugün sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ünlü sanatçının, covid-19’a bağlı viral pnömoni (zatürre) tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucunda vefat ettiği öğrenildi.

Fatma Girik, yarın 10.00’da Şişli Belediyesi’nde düzenlenecek anma töreninin ardından saat 11.00’de Cemal Reşit Rey’de düzenlenecek törenle anılacak. Fatma Girik’in naaşı Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bodrum’da toprağa verilmek üzere yola çıkılacak.

VASİYET ETMİŞTİ

Ölüm haberiyle herkesi yasa boğan sanatçının daha önce yaptığı bir açıklamada “Büyük bir uğurlama ya da tören istemiyorum” vasiyetinde bulunduğu ortaya çıktı.
Girik 2019 yılında Posta’ya verdiği bir röportajda, “Neticede robot değilim bir canlıyım; bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh’a (Ün) kavuşacağım. Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin” demişti. Ölümünün ardından nasıl bir cenaze töreni istediğinden bahseden usta oyuncu, “Öldüğümde öyle büyük bir uğurlama ya da tören istemiyorum. Gülriz Sururi gibi sessiz sedasız çekip gitmek istiyorum” şeklinde konuşmuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL