Bodrum Editör'ün Seçimi Gündem

Bu Kiralar Bodrum İçin Büyük Tehlike!

GESİFED Yönetim Kurulu ve BESİAD Yüksek İstişare Konseyi Üyesi Engin Kaplan, Dünya Gazetesi’ne verdiği demeçte, Bodrum’da giderek artan kiralar ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kira artışlarının ‘personel’ bulmakta zorlanan sektörler..

Bu Kiralar Bodrum İçin Büyük Tehlike!

GESİFED Yönetim Kurulu ve BESİAD Yüksek İstişare Konseyi Üyesi Engin Kaplan, Dünya Gazetesi’ne verdiği demeçte, Bodrum’da giderek artan kiralar ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kira artışlarının ‘personel’ bulmakta zorlanan sektörler için çok ciddi bir sorun oluşturmaya başladığını belirten Kaplan, Dünya Gazetesi’nden Nihat Delibaşı’na konuştu.

Bodrum’da kiralık konut fiyatları, ekonominin dengesini bozmaya başladı. İlçe genelinde Pandemi ile birlikte yaz ve kış nüfusu 500 bine yaklaşan Bodrum’da kiralık konut fiyatları, iş ve işveren arasındaki ilişkiyi tehdit eder noktaya geldi. İlçe genelinde 2+1 ve 3+1 konut kiraları 3 bin 500-4 bin TL’ye yükselirken, yeni konutlarda aylık kiralar 10 bin TL’ye ulaştı.

Güney Ege Sanayi ve İş dünyası Federasyonu (GESİFED) Yönetim Kurulu ve Bodrum Bodrum Esnaf, Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD) Yüksek İstişare Konseyi Üyesi Engin Kaplan, kiralardaki artışın, çalışan bulmakta zorlanan sektörler için ciddi bir sorun oluşturmaya başladığına dikkat çekti. Dünya Gazetesi’ne konuşan Kaplan, “Bu sorunu çözemezsek, Bodrum’da hem iktisadi, hem toplumsal anlamda önemli sorunların kapıda olduğunu görmemiz gerek” dedi.

Kronik olarak plansız büyüme sorunu yaşayan Bodrum’un pandemi ile yeni bir furyaya maruz kaldığını belirten Engin Kaplan, “Şu an ilçede tam bir kiralık ev krizi yaşanıyor. Pandemi ile birlikte ilçeye özellikle büyük şehirlerden beyaz yaka göçü ile ev kiraları yükseldi. Öyle bir noktaya geldi ki sıradan evlere 5-10-20 bin TL’lik aylık rakamlar söz konusu. Bunu, gelecekte ciddi sonuçları olabilecek bir krizin habercisi olarak görüyorum. Zira Bodrum’un kırılgan bir sezon yapısı var. Sezonlar kısa. Çok farklı sektörlerin ülke normallerinden farklı dinamikleri vardır.” diye konuştu.

Kaplan, “Çalışan ve ücretli kitle için ev kiraları karşılanamaz bir yüke dönüşmüş durumda. İşverenlerin ise maaş artışı ile bu yükü ortadan kaldırması matematiksel olarak imkansız görünüyor. Sözünü ettiğimiz şey asgari yaşam şartlarının sağlanması, çocuklarının okuyabilmesi, sağlıklı beslenip, temiz düzgün bir evde oturabilmeleri. Bu günümüzde Bodrum iş dünyasının en büyük sorunu” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL