Bodrum Kültür - Sanat Manşet

Bodrum’dan Geçinen ‘Sözde Sanatçılara’ ve Belediyeye!

Uzun yıllardır Bodrum’da yaşayan ve kısıtlı imkanlarıyla da olsa teması ‘Bodrum’ olan film, tiyatro oyunu ve enstalasyonlara imza atan yapımcı ve yönetmen Harun Özakıncı sonunda isyan etti! Özakıncı’nın hedefinde “Bodrum’dan..

Bodrum’dan Geçinen ‘Sözde Sanatçılara’ ve Belediyeye!

Uzun yıllardır Bodrum’da yaşayan ve kısıtlı imkanlarıyla da olsa teması ‘Bodrum’ olan film, tiyatro oyunu ve enstalasyonlara imza atan yapımcı ve yönetmen Harun Özakıncı sonunda isyan etti! Özakıncı’nın hedefinde “Bodrum’dan geçinen” sözde sanatçılar ile Bodrum’daki etkinliklerde bu isimlere yer vermeyi tercih eden yöneticiler vardı.

‘Simbiyotik’, ‘Hadigari Cumhur’, ‘Yürügari İbram’, ‘İnaf Gari’ gibi Bodrum kültürünü yansıtan filmlere imza atan yapımcı ve yönetmen Harun Özakıncı, Bodrum’dan geçinen ‘sözde’ sanatçılara ve etkinliklerinde yerelde yaşayan isimler yerine bu sanatçılara yer veren kent yöneticilerine isyan etti. Özakıncı, sosyal medya hesabından yaptığı ‘duyuruda’ Bodrum dostu ve Bodrum sevdalısı sıfatlarıyla övgüler dizilen sözde sanatçıların yerel kültürle zerre ilgisi olmadığını belirterek bir anlamda Bodrum’u yönetenlere ‘kendinize gelin’ çağrısında bulundu. Özakıncı’nın bu sözlerine, Bodrum’da yaşayan ve sanatını icra eden pek çok sanatçıdan anında destek geldi. İşte önümüzdeki günlerde gündemi oldukça meşgul edecek gibi görünen o sözler;
“DUYURU!
“Bodrum dostu, Bodrum sevdalısı” benzeri sıfatlar ile övgüler dizilen ve Bodrum kültürü ile zerre alakası olmayan, kaba olacak ama olsun “Bodrumdan Geçinen” sözde sanatçıların Bodrum kasabası etkinliklerinde yer almalarına itiraz ediyorum..
Bodrum’ a devamlı hizmet eden yerel ya da Bodrumda yaşayan gerçek sanatçılar ziyadesi ile mevcut..
Bodrum kültürü ile uğraşan Yorumcu, Besteci, Güfteci, Resim, Heykel, Tiyatro-Sinema sanatçıları, Arşivci, Tarihçi, Yazar dostlarım çok zor durumdayız!
BÜTÜN BODRUM ETKİNLİKLERİNDE BODRUM VE BODRUM ĶÜLTÜRÜNÜ TANITAN, TEKRAR EDEN SANATÇILARA SAHNELERİN MECRALARIN TESLİM EDİLMESİ İÇİN YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM..
Harun Özakıncı
Yapımcı – Yönetmen”

BODRUM’DA YAŞAYAN SANATÇILARDAN ANINDA DESTEK

Özakıncı’nın bu paylaşımına destek veren tepkiler gecikmedi. 16 yıldır Bodrum’da kültür ve sanat etkinliklerinin organizasyonunu üstlenen Bodrumart Sanat Danışmanı İnci Başağa Yörükoğlu, değerlendirmesinde “Teşekkürler Harun Bey. 16 senedir Bodrum’u yurtiçinde ve yurtdışinda fuarlarda, çalıştaylarda tanıtmamıza rağmen hiçbir sanatsal toplantılarına çağırılmamıza ben de Bodrumart sanat danışmanı ve 150 ye yakın sanatçısı adına şaşırıyorum.”

Ender Güzey

GÜZEY: BELEDİYEDEN MANEVİ DESTEK BİLE ALAMADIM!
Bodrum Alazeytin mevkiinde oluşturduğu galeri ve sanatçı müzesi ‘Arthill’ ile kentin sanatsal anlamda hem yurt içi hem de yurtdışında temsilini gönüllü olarak yapan ünlü sanatçı Ender Güzey de Özakıncı’nın bu sözlerine destek verenler arasındaydı. Güzey, “Tabii ki Bodrum yalnız burada yaşayan sanatçıların tekeline verilmesini de doğru bulmuyorum. Ancak Bodrum’a gönül vermiş ve burada yaşayan sanatçıların hiç dikkate alınmadan aynı alışılagelmiş isimlere veya sadece maddi veya kimlik ego çıkarlarını düşünen sözde sanat etkinlikleri yapan iş bitirimci kişilere belediyenin tekrar, tekrar maddi ve manevi destek vermesini ve amatörce işler yapılmasını örneğin: ulusal yarışmalar yapılmadan kamusal alana “sözde sanat” benzeri “şeyler” yerleştirilmesini kınıyorum. Ben şahsen senelerdir ARThill ile kendi imkânlarımla Bodrum da kültür ve sanat’a katkıda bulundum. Belediyeden rica ettiğim AYNİ destek bir tarafa manevi destek bile alamadım. Sonunda bir de bana: “hocam sizi de ihmal ettik” dediler. Eksik olmasınlar ihmal etmeye dikkate almamaya ARThill i yok saymaya devam ediyorlar !”

Öte yandan Harun Özakıncı’nın, Bodrum’da yaşayan ve Bodrum için üreten sanatçıları bir araya getirecek bir plaftorm kurma hazırlığında olduğu öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL