Bodrum Kültür - Sanat Manşet

Bodrum Geceyi Nazım İle Aydınlattı

Memleket şairi Nazım Hikmet Ran, doğumunun 120. yıldönümünde Bodrum Belediyesi-Heredot Kültür Merkezi’nde anıldı. Anma gecesine Bodrumlular soğuk havaya karşın büyük ilgi gösterdi. Salonda oturulacak yer kalmadığından bazı katılımcılar programı ayakta..

Bodrum Geceyi Nazım İle Aydınlattı

Memleket şairi Nazım Hikmet Ran, doğumunun 120. yıldönümünde Bodrum Belediyesi-Heredot Kültür Merkezi’nde anıldı. Anma gecesine Bodrumlular soğuk havaya karşın büyük ilgi gösterdi. Salonda oturulacak yer kalmadığından bazı katılımcılar programı ayakta izlemek zorunda kaldı. Anma gecesi Nazım belgeseli, hayatta olan ve olmayan sanatçıların Nazım’a dair duygularını ifade ettikleri film gösterimi ve Serenad Bağcan ile Ferhat Livaneli Orkestrası’nın sahne alması şeklinde gerçekleşti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kamber, Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri ve bazı sivil toplum örgütü yöneticileri de izleyiciler arasında yerlerini aldılar.

SANATÇILAR BODRUM’DA ESERLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Nazım’ın hayatından kesitler sunan ve usta yönetmen Nebil Özgentürk’ün hazırladığı belgeselde Nazım Hikmet’i oyuncu Şahin Sancak canlandırdı. Sancak’ın üstlendiği zorlu rolde ki; performansı izleyiciler tarafından beğeni ile karşılandı. Belgeselde emeği geçenlerin de Nazım anmasında Heredot Kültür Merkezi’nde olmaları geceye zenginlik ve renk kattı. Etkinlik için, Bodrum’a gelen yönetmen Nebil Özgentürk ile izleyiciler arasında birebir sıcak ve samimi dialoglar yaşandı. Oldukça duygusal anlar yaşayan Özgentürk: “Bodrum gerçek bir kültür ve sanat kenti. Bu gece de bunun önemli, derin izlerini gördük. Yurttaşlarımızın bu ilgisi bizlere moral verdiği gibi, motivasyonumuzu da arttırmaktadır. Bu belgesel kolektif bir çalışmanın ürünüdür. Kameramanından, ışıkçısına; oyuncusundan, yönetmenine buram buram emek kokulu bir çalışma vardır bu sanat ürününde…” görüşlerini dile getirdi. Nebil Özgentürk tarafından sahneye davet edilen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: “Şu anda bir araya gelmemize vesile olan usta sanatçı bu gece burada da yaşamaya ve bizlere öğretmeye devam ediyor. Bizlerin özleminde ve ütopyasında da; ‘Yaşamın bir sanat, yaşayanların ise birer sanatçı olacağı bir dünya’ var. Böylesi yaşanası bir dünyaya bir tuğla da uygarlıklar kenti, kavimler kapısı Bodrum’dan koyabiliyorsak ne mutlu bize” diyerek izleyicilere hitap etti. Nazım belgeseli ardından çoğu yaşamda olmayan Aziz Nesin, Tarık Akan, Yaşar Kemal, Uğur Mumcu gibi sanatçıların Nazım ile ilgili duygularını paylaştığı video gösterimi ilgiyle izlendi.

HEYECANLI VE DUYGUSAL BİR GECE

Son olarak sahne alan sanatçı Serenad Bağcan’a, Ferhat Livaneli orkestrası ile eşlik etti. Bağcan’ın, Nazım şiirlerinden oluşan müziklerine izleyiciler de katıldı. Konser sonrası Bağcan ve kendisine eşlik eden Farhat Livaneli orkestrası uzun süre ayakta alkışlandı. Serenad Bağcan da sahneyi terk etmeden önce gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. İzleyiciler arasında bulunan Bodrumlu Yüksek Mimar Canan Tuna, “Oldukça heyecanlı ve duygusal bir geceyi bir arada yaşadık. Tabi ki; söz konusu Nazım Usta olunca farklısı da beklenmezdi. Bize bu güzel geceyi yaşatan organizasyondan, sanatçılarına değin herkese şükran duygularımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL