Bodrum Manşet

Bodrum’da Kristal Tehlikesi!

Bodrum başta olmak üzere Muğla’nın özellikle turizm yoğunluklu ilçelerinde metamfetamin olarak bilinen uyuşturucu madde kullanımının yaygınlaşması dikkat çekiyor. Tüm dünyada kullanımı artan metamfetamin, daha ucuz ve aynı derecede tehlikeli bir..

Bodrum’da Kristal Tehlikesi!

Bodrum başta olmak üzere Muğla’nın özellikle turizm yoğunluklu ilçelerinde metamfetamin olarak bilinen uyuşturucu madde kullanımının yaygınlaşması dikkat çekiyor. Tüm dünyada kullanımı artan metamfetamin, daha ucuz ve aynı derecede tehlikeli bir uyuşturucu madde olarak biliniyor.

Son günlerde Narkotik ekiplerinin yaptığı operasyonlarda, çeşitli miktarda uyuşturucu madde yanında kristal tabir edilen metamfetamin de ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Marmaris ve Bodrum’daki iki ayrı operasyonda toplam 8 gramın üzerinde metamfetamin ele geçirildi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince durdurulan üç kişinin üzerinde arama yapıldı. Üzerlerinde toplam 4 gram metamfetamin ele geçirilen 3 şüpheli, gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmaktan işlem başlatıldı.

Uyarıcı özelliğe sahip ve halüsinasyonlara neden olan metamfetamin maddesi; çok hızlı bağımlılık yapması, toleransın çok hızlı gelişmesi ve ek psikiyatrik hastalıklara çok sık sebep olması nedeniyle diğer uyuşturucu maddelerden ayrılıyor. Metamfetaminin ciddi psikiyatrik yan etkilere neden olduğunu belirten uzmanlar, en sık karşılaşılan durumların saldırganlık ve şiddet olduğunu belirtiyor.
Metamfetaminin yan etkileri düşünüldüğünde, en sık karşılaşılan etkiler saldırganlık ve şiddet!
Paranoya, şüphecilik, alınganlık, şiddet davranışı, bununla birlikte duygu durumunda ani yükselmeler ve düşmeler metamfetamin kullanımıyla eşlik eden çok ciddi psikiyatrik belirtiler olarak önümüze çıkıyor.

KULLANANLARDA NASIL ETKİ EDER?
Kristalin kimyasal yapısı, beyin üzerinde noradrenalin ve dopamin salgılanımını artırarak öfori sağlar. Kristal kullanımında ilk kullanımla beraber kan basıncı ve metabolizmanın aktivasyonu artar. Kişi dinamik, enerjik ve canlı hisseder, yeme ihtiyacı azalır, gereksiz nesneler üzerinde aşırı dikkat ve konsantrasyon geliştirir, karşısındakinin cümlesini onun yerine tamamlayabilir. Bu etki azaldığında etkiyi uzatmak için tekrar kullanma isteği oluşur, kullanılmadığında kişi kendini boşlukta, mutsuz ve keyifsiz hissedebilir. Bu duygulardan kurtulmak için tekrar kullanma ihtiyacı hisseder.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL