Bodrum Manşet

Ekmek İstanbul’da 1.5, Bodrum’da 3.5 TL!

SOL Parti Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında Bodrum’a halk ekmek fabrikası açılması talep edildi. Partinin Yerel Yönetim Meclis Sorumlusu Mustafa Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın..

Ekmek İstanbul’da 1.5, Bodrum’da 3.5 TL!

SOL Parti Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında Bodrum’a halk ekmek fabrikası açılması talep edildi. Partinin Yerel Yönetim Meclis Sorumlusu Mustafa Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın seçim öncesi ‘halk ekmek’ vaatleri hatırlatılarak “Sözünüzü tutun” çağrısında bulunuldu.

Bodrum’da normal bir beyaz ekmeğin fiyatının 2,5-3 lira olduğu hatırlatılarak, pek yakında bu rakamın 4 liraya çıkacağı vurgulanırken “Bu zamlar en çok çalışan emekçileri ve işsizleri vurmaktadır. 4 kişilik emekçi bir ailenin evine 8-10 ekmek girmekte, bu fiyatlar zor durumdaki çalışanların yaşamını daha da güçleştirmektedir. Sosyal yerel belediyeciliğin görevi çalışanların yaşamlarını kolaylaştırmada yardımcı olmaktadır.” denildi. SOL Parti’nin açıklamasında, Bodrum’da 1991-1992 yıllarında Halk Ekmek Fabrikası kuran dönemin Belediye Başkanı Emin Anter hatırlatılarak sağ muhafazakar ANAP belediye yönetimlerinin ilk fırsatta bu fabrikayı kapattığı, sonraki yöneticilerin de konuya el atmadığı belirtildi.

Erdoğan, Bodrum halkının 56 özel fırının insafına bırakılmasını eleştirerek “İstanbul’da halk ekmek 1.5 liraya satılırken, aynı gramaj ekmek Bodrum’da 2,5 liradan satılıyor. Belediye Başkanı Aras’ı, seçim sözünü yerine getirmeye davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL