Genel Gündem

TÜSİAD Küresel Siyaset Forumu Kurdu

Küresel düzeydeki siyasal dinamikleri ve dış politika konularını disiplinler arası bir bakışla ele almak amacıyla TÜSİAD bünyesinde Küresel Siyaset Forumu oluşturuldu. Küresel Siyaset Forumu’nun Akademik Koordinatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi..

TÜSİAD Küresel Siyaset Forumu Kurdu

Küresel düzeydeki siyasal dinamikleri ve dış politika konularını disiplinler arası bir bakışla ele almak amacıyla TÜSİAD bünyesinde Küresel Siyaset Forumu oluşturuldu.

Küresel Siyaset Forumu’nun Akademik Koordinatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Evren Balta yürütecek. Küresel gelişmeleri, ufuk çizecek geniş bir perspektiften ele alarak Küresel Siyaset Forumu’nun çalışmalarına yön vermek üzere ülkemizin önde gelen akademisyen, diplomat ve gazetecilerinden oluşan bir Akademik Danışma Kurulu da görev yapacak. Forum etkinlikleri kapsamında toplantılar, webinarlar düzenlenecek ve raporlar hazırlanacak.

Evren Balta Özgeçmiş
Prof. Dr. Evren Balta Özyeğin Üniversitesi öğretim üyesi ve Uluslararası İlişkiler bölüm başkanıdır. Doktorasını Siyaset Bilimi üzerine CUNY- The Graduate Center’dan, yüksek lisans derecelerini uluslararası ilişkiler üzerine Columbia Üniversitesi ve Sosyoloji üzerine ODTÜ’den, lisans derecesini de Uluslararası İlişkiler üzerine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden almıştır. Çalışmaları karşılaştırmalı siyaset, siyasal şiddet, güvenlik, dış politika, vatandaşlık ve ulusötesi siyaset alanlarında yoğunlaşmaktadır. Balta’nın çeşitli uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış makalelerinin yanı sıra Türkiye’de Devlet, Ordu ve Güvenlik Siyaseti (İ. Akça ile birlikte, İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2010); Küresel Siyasete Giriş (İletişim Yayınları, 2014) ve Kuşku ile Komşuluk : Türkiye ve Rusya İlişkilerinde Değişen Dinamikler (G. Özcan ve B. Beşgül ile birlikte, İletişim Yayınları, 2017) adlı derlemeleri ve Küresel Güvenlik Kompleksi (İletişim Yayınları, 2012), Tedirginlik Çağı: Şiddet, Siyaset ve Aidiyet Üzerine (2019) ile The American Passport in Turkey: National Citizenship in the Age of Transnationalism (O Altan-Olcay ile birlikte, UPenn, 2020) isimli kitapları mevcuttur. Dr. Balta’nın araştırmaları Fulbright, Mellon Vakfı, Social Science Research Council, American Association for University Women ve TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. Özyeğin Üniversitesi’ne katılmadan önce 2017 yılında Institute for Human Sciences (Viyana, Avusturya, 2017) Küresel Diyalogda Rusya Programında araştırmacı; New York Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Programında (2017-2018, New York, ABD) Fulbright desteği ile misafir öğretim üyesi olarak bulunmuş ve aynı yıl CUNY-The Graduate Center’in seçkin mezun ödülünü almıştır. Balta ayni zamanda Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi kıdemli araştırmacısı, Global İlişkiler Forumu (GIF) üyesi ve Uluslararası İlişkiler Dergisi dergisinin eş-editörüdür. 2021 yılından itibaren TÜSİAD bünyesinde oluşturulan Küresel Siyaset Forumu’nun akademik koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL