Bodrum Manşet

Bodrumlu Yüzücüler Marmaris’te Parladı

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nda Bodrumspor Yüzme Şubesi Master takımı yüzücüleri, aldıkları başarılarla Bodrum Bayrağını kürsüde gururla dalgalandırdı. Marmaris’te geçtiğimiz gün 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Arena Aquamasters..

Bodrumlu Yüzücüler Marmaris’te Parladı

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nda Bodrumspor Yüzme Şubesi Master takımı yüzücüleri, aldıkları başarılarla Bodrum Bayrağını kürsüde gururla dalgalandırdı.

Marmaris’te geçtiğimiz gün 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası açık su yüzme yarışlarına yaklaşık 500 sporcu katıldı. Muğla Valiliği ile Marmaris Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Yüzme Federasyonu ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün iş birliğinde düzenlenen yarışlarda 9 ile 81 yaş aralığında 500’e yakın kadın ve erkek yüzücü mücadele etti.

İçmeler Plajı’ndan başlayarak körfezde gerçekleşen yarışlarda, 3008 metrelik parkur olan Peugeot Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda 91, 6 Bin metreden oluşan Martı Hotels Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda 179, 1000 metrelik Setur Marinas Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda 240 ve Peugeot Açık Su Yüzme Şampiyonası (2 bin 8 metre) yarışında 266 sporcu kulaç attı.

Bodrumspor Yüzme Şubesi Master Yüzme Takımı’nın Bodrum’u başarıyla temsil ettiği şampiyonada Bodrumlu sporcular her parkurda ve neredeyse her yaş grubunda Bodrum bayrağını kürsüde gururla dalgalandırdı. Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Kapalı Yüzme Havuzu’nda ve açık denizde Antrenör Hülya Bilge ile antrenmanlarını sürdüren sporcular, katıldıkları 6K,3K,2K ve 1K parkularında aldıkları başarılar ile kürsü aldılar.

Hülya Bilge, İbrahim Demiröz, Zafer Olcay, Engin Çolpan, Binnur Doruk, Heather Adair, Aysun Er, Didem Ersoy, Toyga İçözü, Barbaros Güneş, Arda Akman, Oğuz Kırmızıyeşil ve Pelin Yakar ile toplam 12 sporcu ve bir antrenör ile Bodrum’u başarıyla temsil eden yüzücüler Bodrum’a 5 altın, 3 Gümüş, 1 Bronz olmak üzere toplam 9 madalya ile döndüler.

Bodrumspor Yüzme Şubesi Master Yüzme Takım Kaptanı Arda Akman, pandemi süreci olmasına rağmen gerek denizde, gerek havuzda hız kesmeden antrenmanlarına devam ettiklerini belirtti. Akman Yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Bodrumspor Bayrağı altında bir araya gelen ve büyük bir özveri ile antrenmanlarını sürdürerek birlikte kulaç attığımız tüm sporcu arkadaşlarımı öncelikle aldıkları başarılardan dolayı tebrik etmek istiyorum. Pandemi süresince zaman zaman gelen kısıtlamalardan dolayı havuz ve deniz antrenmanlarımıza ara vermek zorunda kaldık. Ancak bu bizi yıldırmadı. Antrenmanlarımızın günlerini artırarak açığı kapatmak için elimizden geleni yaptık. Tek hedefimiz Bodrum’un adını yücelterek, Bodrumspor’un bayrağını kürsülerde dalgalandırmaktı. Bu başarıya giden yolda bize desteklerini esirgemeyen Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a, Bodrum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Uzunlulu’ya, Binnaz Karakaya Spor Salonu Yöneticisi Ali Emirsoy’a ve antrenörümüz Hülya Bilge’ye takım arkadaşlarım adına teşekkür ederim.”

Bodrumspor Yüzme Şubesi Master Yüzme Takımı Sporcularının Madalya Dağılımı ise şu şekilde;

Arda Akman; 6K Bronz – 1K Gümüş
Engin Çolpan; 3K Altın, 2K Altın
Zafer Olcay; 2K Altın
İbrahim Demiröz; 1k Altın
Didem Ersoy; 1K Altın
Aysun Er 1k Gümüş
Toyga İçözü 1K Gümüş

Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel de, Salgın dolayısıyla verilen bir yıllık aranın ardından herkesin deniz yarışlarını özlediğini söyledi. Yüzücülerin ilk yarış startı ile birlikte coşkulu bir performans ortaya koyduğunu belirten Demirel, “Sonuçları merak ediyoruz. Salgın dönemine rağmen sporcuların hepsi iyi hazırlanmışlar ve bunun da sonuca yansıyacağından şüphemiz yok. Bu yılın özelliği bu şampiyonada Marmaris ilk etabımız. Ekimde Göcek ve Bodrum etabıyla birlikte Yılın Turkuaz Serisi Yüzme Şampiyonları ortaya çıkacak. Bu da bir ilk olacak. Dikkatli ve mesafeli start uygulaması da yaptık. Bugün mutluyuz sporcularımız da mutlu.” Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL