Bodrum Manşet

11 Ülkeden Bisikletçi Bodrum’da Pedal Çevirdi

Bodrum’da ilk defa gerçekleştirilen Bodrum Halikarnas Granfondo Bisiklet Yol Yarışı’na, 11 farklı ülkeden 1000’e yakın bisiklet tutkunu katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum..

11 Ülkeden Bisikletçi Bodrum’da Pedal Çevirdi

Bodrum’da ilk defa gerçekleştirilen Bodrum Halikarnas Granfondo Bisiklet Yol Yarışı’na, 11 farklı ülkeden 1000’e yakın bisiklet tutkunu katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve BOTAV tarafından desteklenen geniş katılımlı yarışın startı Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’ın katılımı ile gerçekleşti.

Bodrum’un ilk defa ev sahipliği yaptığı Halikarnas Granfondo Bisiklet Yol Yarışı kısa ve uzun parkur olmak üzere iki ayrı rotada düzenlendi. Yarışlara İngiltere, Fransa, Sırbistan, Kosova, Ukrayna, Rusya, Yeni Zellanda, Irak, KKTC ile Türkiye’den çeşitli illerden katılım sağlayan bisikletçiler Bodrum Belediye Meydanı’ndaki startta buluştu.

Organizasyon 56 kilometrelik kısa parkuru, Bodrum merkezden start alarak Konacık-İslamhaneleri-Gümüşlük-Yalıkavak-Torba güzergahı sonrası Gümbet’te son buldu. 103 kilometrelik uzun parkur ise Karaova Bölgesinde gerçekleşti.

Bodrum Halikarnas Granfondo Bisiklet Yol Yarışı Bodrum Kale’sinde düzenlen ödül töreni ile devam etti.

Bodrum Halikarnas Granfondo Bisiklet Yol Yarışında Uzun Parkur Genel Klasman 1.Serkan Balkan, 2.Gökhan Uzuntaş, 3.Muhammed Erkan olurken, Kısa Parkur Genel Klasmanda 1. Nurallah Yurteri, 2. Melih Yıldız, 3. Furkan Abdullah Pamukçu oldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL