Bodrum

Hediye Şarkı, Single Oldu

Bodrum Güçbirliği Derneği’nin destekleriyle Türk Musikisi Devlet Sanatçıları Zekai Tunca ve Perihan Sözen tarafından yeni bir single albüm çıkarıldı. Devlet Sanatçısı Zekai Tunca, besteci ve yorumcu arkadaşı Devlet Sanatçısı Perihan..

Hediye Şarkı, Single Oldu

Bodrum Güçbirliği Derneği’nin destekleriyle Türk Musikisi Devlet Sanatçıları Zekai Tunca ve Perihan Sözen tarafından yeni bir single albüm çıkarıldı. Devlet Sanatçısı Zekai Tunca, besteci ve yorumcu arkadaşı Devlet Sanatçısı Perihan Sözen için doğum gününde hediye ettiği ‘İyi ki Doğdun, İyi ki Varsın’ şarkısı kendi kurdukları koronun seslendirmesiyle albüme dönüştü. Tunca ve Sözen, yeni çıkan single ile düzenleyecekleri konserlerden elde edilecek tüm gelirin Türk Sanat Musikisinin gelişimi ve devamı için gençlerin müzik eğitimleri için harcanacağını belirttiler.

7 yıldır Bodrum’da yaşamını sürdüren Besteci ve Ses Sanatçısı Perihan Sözen, arkadaşları ile birlikte kurdukları koro ile Türk Sanat Müziği çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca gençlerin de Türk Sanat Müziğini sevdirmek üzere çalışmalarına devam eden Sözen’e doğum gününde Devlet Sanatçısı Zekai Tunca tarafından seslendirilen ‘iyi ki Doğdun, İyi ki Varsın’ bestesi hediye edildi.

Perihan Sözen ve arkadaşlarının kurduğu koroya Zekai Tunca’da dahil olunca, hediye edilen beste albüme dönüştü.
Perihan Sözen ile bir doğum gününde Bodrum’da bir araya geldiklerini belirten Devlet Sanatçısı Zekai Tunca; “ Perihan Sözen ile 1988 yılında bir aylık bir çalışmamız oldu, neler yapıyorsun diye konuşurken koro projesinden bahsetti. Pandemi döneminde olumsuz şartlar gereği müzikten uzak kaldık ve mutsuzduk. Beni koroya davet etti ve oradaki arkadaşlarla kısa sürede kaynaşarak, güzel çalışmalar yapmaya başladık” dedi.
“Aslında işin ilginç tarafı Perihan’ın doğum gününde ortaya çıktı” diyerek sözlerine devam eden Tunca; “ O gün Perihan’ın doğum günü olduğunu bilmiyordum. Karşılaşınca ‘bir hediye alamadım bari sana bir şarkı göndereyim’ dedim. Ahmet Selçuk İlkan’a ait olan besteyi seslendirip kendisine gönderdim ve koro ile birlikte şarkı üzerinde çalıştık. Bodrum Güçbirliği Derneği’nin katkılarıyla da bu şarkıyı bir single olarak çıkardık. İçinde bulunduğum koromuz ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde halk konserleri yapmayı düşünüyoruz. Albümümüzden ve konserlerimizden elde edilecek gelirler, gençlerimizin müzik eğitimi için harcanacak. Türk Sanat Müziği’ni yaşatmak ve sevdirmek için yaptığımız bu güzel çalışmada bizlere destek veren Bodrum Güçbirliği Derneği’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Gelirleri Eğitim İçin Kullanılacak
7 yıldır Bodrum’da yaşamını sürdürdüğünü belirten Perihan Sözen; “Bodrum’daki yaşamımı devam ettirirken, Türk Sanat Musikisinin gelişimi ve devamı için bir sanat korosu kurduk. Böylece Türk Sanat müziğini genç nesillere aktararak, öğrenciler yetiştiriyoruz. Bir akşam doğum günümde arkadaşlarla yemek yediğimiz esnada Zekai Hocayı da davet ettim. Zekai hoca benim doğum günüm olduğunu bilmediği için hediye alamamıştı ve bunun yerine ‘dur sana bir hediye vereyim, ben yeni bir şarkı yaptım ve onu sana hediye ediyorum’ dedi. Hediye ettiği ‘İyi ki Doğdun, İyi ki Varsın’ isimli şarkıyı duyunca çok beğendim ve arkadaşlarımın da çok beğenmesi ile birlikte bu şarkı için bir single çalışması yaptık ve çıkardık. Müthiş bir çalışma oldu. Bundan sonra herkesin doğum günlerini bizim şarkımızı ile kutlayacağına inanıyorum. Bodrum Güçbirliği Derneği’nin destekleri ile çıkardığımız bu single çalışmamız tüm Türkiye’deki müzik marketlerde satışa sunulacak ve buradan elde edilecek gelirleri de gençlerimizin müzik eğitimi için harcayacağız. Ayrıca Zekai Tunca Hocamız ve koromuzla birlikte Haziran ayı içerisinde Bodrum’da bir halk konseri düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

Kayhan; “Bodrum Güçbirliği Derneği Bodrum’ Katkı Sağlayan Her Oluşumun İçindedir”
Bodrum Güç Birliği Derneği Başkanı Serdar Kayahan ise Bodrum’un tanıtımı için katkı sağlayacak her türlü oluşumun içinde olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek; “Dernek olarak farkındalık yaratmak için uğraş veriyoruz. Pandemi döneminde vatandaşlarımıza moral depolamak ve Türk Sanat Musikisi alanında farkındalık yaratmak için bu önemli projeye destek vermekten ötürü büyük mutluluk yaşıyoruz. Türkiye’nin sayılı sanatçılarından olan Zekai Tunca ve Perihan Sözen ile birlikte pandemi sonrasında Bodrum’da bir halk konseri düzenlemeyi planlıyoruz. Çıkarılan single ve halk konserinden elde edilen gelirlerle de Bodrum Yarımadamızda Türk Sanat Müziğine gönül vermiş gençlerimizin eğitimi için harcanacak” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL