Bodrum Manşet

Bodrum’u Böyle Yiyip Bitirdiler!

Bodrum’daki yapılaşma ilçedeki yeşil alanları yıldan yıla birer birer yok etti. Bodrum Yarımadası’nın çok değil en fazla 15 yıl önce çekilen uydu fotoğrafları ile bugünkü durum karşılaştırıldığında, ortaya çıkan görüntü..

Bodrum’u Böyle Yiyip Bitirdiler!

Bodrum’daki yapılaşma ilçedeki yeşil alanları yıldan yıla birer birer yok etti. Bodrum Yarımadası’nın çok değil en fazla 15 yıl önce çekilen uydu fotoğrafları ile bugünkü durum karşılaştırıldığında, ortaya çıkan görüntü ‘pes’ dedirten cinsten! Kentin korunmaya çalışılan yeşil alanları birer birer ve büyük bir hızla yok oluyor. Bu çarpıcı değişim, zaman zaman sosyal medyanın da gündemine oturuyor.

Pina Yarımadası gibi, ulusal medyanın gündemine oturan çarpıcı peşkeşin yanı sıra bir de sinsice dönüşüm yaşayan beldeler var.

Son paylaşılan fotoğraflardan biri Yalıkavak oldu. Marina ile birlikte hızlı bir değişim sürecine giren belde, bugün Bodrum’un en hızlı yapılaşan lokasyonu konumunda.
Aynı durum Bodrum diğer gözde bölgeleri Bitez ve Gündoğan içinde geçerli olduğu görülüyor.
Bitez’de yeşil alan çok küçük bir bölgeye sıkışıp kalmış vaziyette. Bu alanda da narenciye bahçeleri dikkat çekiyor. Ancak sahiller hınca hınç dolu!
Gündoğan’da ise çarpık ve hızlı yapılaşma beldenin tüm coğrafyasını bitirir nitelikte. Gündoğan’da ağırlıklı olarak site oluşumu dikkat çekiyor.

İşte dünden bugüne uydu fotoğraflarıyla Bodrum!
Doğa adamı Halikarnas Balıkçısı’nın anısına saygıyla…

Gündoğan
Yalıkavak
Bitez
Pina Yarımadası / Güvercinlik

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL