Ege Muğla

Nüfusu En Fazla Artan Ege Kentiyiz

TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü, Muğla, Denizli ve Aydın illerini kapsayan nüfus araştırmasının sonuçlarını yayımladı. İllerin son yıllardaki nüfus hareketlerinin değerlendirildiği araştırmada, Muğla ile ilgili çarpıcı veriler göze çarpıyor.İşte o araştırmada..

Nüfusu En Fazla Artan Ege Kentiyiz

TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü, Muğla, Denizli ve Aydın illerini kapsayan nüfus araştırmasının sonuçlarını yayımladı. İllerin son yıllardaki nüfus hareketlerinin değerlendirildiği araştırmada, Muğla ile ilgili çarpıcı veriler göze çarpıyor.
İşte o araştırmada göze çarpan bazı veriler:

Üç Ege ilinin 2018-2020 yılları arasında değişen nüfus hareketlerinin ele alındığı araştırmada, yıllık nüfus artış hızı en yüksek olan il Muğla oldu. 2020 yılında kentin nüfus artış hızı binde 17.8’e ulaştı. Muğla’yı en yakın izleyen Aydın’da nüfus artış hızı binde 7.3’te kaldı. Öte yandan ortalama hane halkı büyüklüğü göz önüne alındığında Muğla, Ege illeri arasında en düşük hane halkı büyüklüğüne sahip kent oldu.
2019-2020 arasında Binde 41.5 ile en fazla göç alan il oldu.

TÜİK araştırmasına göre, illerdeki motorlu kara taşıtı sayısında da Muğla ilk sıraya yerleşti. 2021 yılı şubat ayı istatistiklerine göre Muğla’da motorlu kara taşıtı sayısı 532 bin olarak belirlendi.
Trafik kaza istatistiklerine göre ise Muğla 2019 yılında toplam 4 bin 626 kaza sayısı ile ilk sırada yer aldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL