Bodrum

Cennet Koyu’nun Yağma Planı Belli Oldu

Mehmet Cengiz’in, Bodrum kamuoyunun ve çevrecilerin büyük tepkisine neden Cennet Koyu ile ilgili planı, ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) projesini Muğla Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne resmi olarak vermesi üzerine belli..

Cennet Koyu’nun Yağma Planı Belli Oldu

Mehmet Cengiz’in, Bodrum kamuoyunun ve çevrecilerin büyük tepkisine neden Cennet Koyu ile ilgili planı, ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) projesini Muğla Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne resmi olarak vermesi üzerine belli oldu.

Bilindiği gibi Mehmet Cengiz, bahse konu Gölköy-Cennet Koyu’nda bulunan 678.000 metrekarelik araziyi Özelleştirme İdaresi’nden satın almıştı. 277 milyon liraya el değiştiren arazinin özelleştirme ihalesi Danıştay tarafından iki kez iptal edilmesine rağmen, söz konusu kararlar uygulamadı. Danıştay’ın ilk iptal kararını uygulamayan kamu görevlileri hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Ancak kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmedi. Ziraat Bankası kredisiyle araziyi devir alan Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş.’nin o tarihte Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Başkanvekili ise Fettah Tamince idi. Haziran 2021’de Tamince, paylarını devredip şirketten ayrıldı. Cengiz ise Eylül 2021’de şirketi Cengiz İnşaat ile birleştirerek kapanışını gerçekleştirdi.

CENNETİN ÜSTÜNE, BETON MEZARLIK PROJESİ.

Sonrasında Mehmet Cengiz turizm yatırımları da bulunan dünyaca ünlü mücevher markası Bulgaria ile el sıkıştı. Cennet Koyu’nda SİT alanı olma özelliği de taşıyan arazide Cengiz’in oldu bittiye getirerek yol açma çalışması ve imar hamleleri Bodrum kamuoyunun, meslek odalarının, siyasi partilerin ve çevrecilerin büyük tepkisine neden olmuştu. Cengiz’in, Muğla Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunduğu (ÇED süreci için, proje tanıtım) dosyasında neler var? Sunulan projeye göre 409 bin metrekare büyüklüğündeki iki parsel üzerinde toplam 100 villa inşa edilmesi planlanıyor. Diğer tarafta Bulgari’nin işletmesinin düşünülen otelde ise 101’i apart ve 83’ü suit olmak üzere 184 oda bulunuyor. Gerçekleştiği takdirde, Cengiz İnşaat Bodrum projesi 59 bin 562 metrekare devasa inşaat alanından ibaret olacak.  Bir bölümü 2. Derece doğal sit ve 3. Derece arkeolojik sit alan olan arazide geliştirilmesi düşünülen projede 1200 kişilik 7 lokanta, 300 kişilik toplantı salonu ve yüzme havuzları da plan içerisinde yer alıyor. Şimdi gözler Bodrum kamuoyundan gelecek tepkilere çevrilmiş vaziyette.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL