CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Bodrum’da rutin bir etkinlik yapılacaktı. Bodrum CHP üyelerinin katılmasının planlandığı sade kutlama ve çelenk koyma töreni dün CHP İstanbul il binasının basılması ile bambaşka bir nitelik..
CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Bodrum’da rutin bir etkinlik yapılacaktı. Bodrum CHP üyelerinin katılmasının planlandığı sade kutlama ve çelenk koyma töreni dün CHP İstanbul il binasının basılması ile bambaşka bir nitelik kazandı. Bodrum’da örgütlü tüm sol partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin de katılımı ile etkinlik adeta mitinde dönüştü. Durum böyle olunca meydana kürsü de kurulmak zorunda kalındı. Çevredeki esnaf ve tatilciler de etkinliğe alkışlarla ve katılım göstererek destek verdiler. Bu etkin destek karşısında CHP yöneticilerinin memnuniyeti ve mutluluğu dikkatlerden kaçmadı. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, pek çok belediye meclis üyesi ve CHP’nin geçmiş dönem ilçe başkanlarının tamamına yakını da meydanda yerlerini aldılar. Coşkulu katılıma dair CHP Bodrum İlçe Başkan Yardımcısı Semra Güler; “102. Kuruluş yıldönümümüz nedeniyle dostlarımız, yoldaşlarımız bizlere tarifsiz ve sürpriz bir doğum günü hediyesi verdiler. Yüreklerini meydana koydular. Biz bu dayanışmayı asla unutmayız. Bu meydan da unutmaz. Kişisel görüşüm ülke iyi insanlar ve kötü insanlar olarak ayrıştı. Bodrum’un iyi insanlarını meydanda, bu anlamlı günümüzde tek yürek görmek elbette umudu büyüttü. Demokrasinin, adaletin ve cumhuriyetin Bodrum’da da sahipsiz olmadığını bu meydana nakşeden dostlarımıza içten teşekkürler” diyerek duygularını dile getirdi.
CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın’da kürsüden; “Bu dayanışma bize bir kez daha gösteriyor ki bu mücadele yalnızca cumhuriyet halk partisinin değil , bu ülkenin tüm demokrasi güçlerinin, tüm emekçilerinin ortak mücadelesidir. Omuz omuza , yan yana , bu karanlığı mutlaka yıkacak, aydınlık yarınları birlikte inşa edeceğiz. Her zaman umudu büyüten, karanlığa karşı aydınlık olan bir geleneğin mirasçılarıyız. Ve bu miras, bizi yeniden halkın iktidarına taşıyacak olan en büyük gücümüzdür, türlü entrikalarla bitmek bilmeyen partimize yönelik organize saldırıların arkasındaki korkunun bir nedeni de budur! Cebren ve hile ile Cumhuriyetin ve Halkın partisini yolundan döndürmek isteyenlerle kirli pazarlara girerek andından dönenler, herhangi bir disiplin kararına gerek kalmaksızın, Cumhuriyet Halk Partili değildir, olamaz! Ama oyunun bu kadarla kalmayacağını da biliyoruz: Biliyoruz ki; Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri itibarsızlaştırma operasyonlarından sonra partimizi kimin yöneteceğine kadar varan operasyonlarda, mesele bir kongre ya da kurultay meselesi değildir. Mesele, Teslim Alamadıkları Türkiye Cumhuriyeti’ni Teslim Almak Meselesidir. ‘Meydanlardan İktidara’ Yürüyoruz. Yürüyüşümüzde; Özgürlük, Adalet Ve Cumhuriyet İçin Mücadeleden Asla Vazgeçmeyeceğiz. Ne Pahasına Olursa Olsun,Asla Teslim Olmayacağız.
‘Dünyanın ucunda bir gül açılmış
Efil efil esen yele merhaba
Karanlığın sonu bir ulu şafak
Sarp kayadan geçen yola merhaba!’
Merhaba Bodrum!Merhaba İstanbul!Merhaba Silivri! Merhaba Aydınlık Türkiye! Yeni Yaşın kutlu olsun Cumhuriyet Halkın Partisi! Birlikte Yazdık Tarihi, Birlikte Kuracağız Geleceği” görüşlerine yer verdi.
Meydandaki katılımcı örgütlerden Sol Parti’nin Bodrum İlçe Başkanı Okan Manzak; “Türkiye tam anlamıyla bir faşist cendere altına sokulmuştur. CHP’nin, Saray tarafından atanan kayyum ile; polis işgali eşliğinde büyük bir zorbalık ve hukuksuzlukla karşı karşıya bırakılması, iktidarın ne denli gözü dönmüş olduğunu gösterdiği gibi aynı zamanda ne kadar aciz, zavallı ve yenilgiye mahkûm olduğunu da ortaya koymuştur. Bugün mesele bir CHP meselesi olmadığı gibi, bir A ya da B partisi veya kişi meselesi de değildir. Mesele, ülkenin geleceğine sahip çıkma meselesidir. Bugün Saray’ın yargısıyla, polisiyle, satın alınmış Truva atlarıyla AKP ve MHP’nin iktidarlarını sürdürmek adına ülkeyi sürükledikleri felakete karşı hepimizin sorumluluğu; ikirciksiz, tereddütsüz, korkmadan, susmadan, cesaretle bir olup direnmektir. Hep birlikte mücadele ederek harami saltanatına, kötülük iktidarına son vermektir. Kayyumlar gidecek. Halk kalacak” ifadelerini kullandı. Yine etkinliğin destekçilerinden Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Nazan Yılmaz da; “Artık herkes; ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ sözünün son kullanma tarihinin çoktan geçtiğini gördü. Engerekten tehlikeli bir yılan zehrini ülkenin damarlarını akıtmaya yeltendi. Top yekün bu bereketli topraklar üzerini zehirleme teşebbüsünde. Ancak suçüstü yakalandı. Şair Bertolt Brecht’in; ‘Faşizme karşı birleşmeyenler, faşizmin zindanlarında buluşurlar” sözleri bugünkü yol ayrımını çok doğru tanımlar” sözleri ile görüşünü dile getirdi. Mitinge dönüşen etkinlikte sık sık; “Kurtuluş yok tek başına. Ya hep beraber. Ya hiç birimiz”, “Birleşe, birleşe kazanacağız“ sloganları atıldı.
Haber: Ayhan Karahan
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)