Bodrum

36. The Bodrum Cup’ta Geri Sayım Başladı

Maximiles Black’in bu yıl da isim sponsorluğunu üstlendiği, her yıl ekim ayında binlerce denizciyi ve deniz tutkununu bir araya getiren The Bodrum Cup için geri sayım başladı. Bu yıl 36…

36. The Bodrum Cup’ta Geri Sayım Başladı

Maximiles Black’in bu yıl da isim sponsorluğunu üstlendiği, her yıl ekim ayında binlerce denizciyi ve deniz tutkununu bir araya getiren The Bodrum Cup için geri sayım başladı. Bu yıl 36. kez düzenlenecek olan yelken festivali, “Kazanmaya Yelken Aç” sloganı ile 21-26 Ekim arasında Bodrum’un benzersiz sularında yapılacak.
The Bodrum Cup’ın basın lansmanı, 17 Ekim Perşembe günü Bodrum Belediye Meydanı’ndaki yarış köyünde geniş katılımlı bir toplantı ile gerçekleştirildi.
Maximiles Black The Bodrum Cup’ın 36’ncı yıl rota ve etkinliklerinin tanıtıldığı toplantıya, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Bodrum Bölge Liman Başkanı Tuncay Aydın, CHP İlçe Başkanı Tuna Işın, Türkiye Yelken Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Serdar Kayhan, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanı Raşit Gödelek, Gençlik Spor İlçe Müdürü Oktay Dumruk, TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, Boder Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Muttaş Daire Başkanı Süleyman Özdemir ve Muttaş Genel Müdürü Sedat Bayrak katıldı.


Toplantının açış konuşmasını yapan Maximiles The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Bodrum’un en önemli değerlerinden biri olan regattanın Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Akdeniz’in en önemli markalarından biri olmaya başladığını söyledi. Bu yıl 98 yatın katılımıyla ve yaklaşık 20 etkinlikle muhteşem bir organizasyon yapılacağını kaydeden Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu yıl çok önemli bir değişim oldu. Bayrak boyama etkinliğimize bugüne kadar hiç sponsor almamıştık. Fakat önemli sponsorlarımızdan Yalıkavak Marina, bu konuda bizlere destek oldu.
Bölgenin kültürel değerlerini, bir kültür hazinesi olarak görüyoruz. Bodrum’un yakın dönem bir belgeselini yapıyoruz bu organizasyonla bir anlamda. Bu yıl 80 kişilik bir organizasyon komitemiz var. 250 kişilik bir ekip bu organizasyon için gönülden çalışıyor. Amacımız, bu yarış köyünü her yılın ekim ayında, The Bodrum Cup müzesini de içinde barındıran bir deniz alanına dönüştürmek.”

Ardından kürsüye gelen Yarış Komitesi Başkanı Hasan Subaşıoğlu da 36’ncı yıl rota ve durakları ile ilgili bilgi verdi. Bu yıl yarışların beş etaptan oluşacağını kaydeden Subaşıoğlu, 21 Ekim’den 26 Ekim tarihine kadar devam edecek yarışların Bodrum Cup, Challenge Cup, 36’ncı Yıl Özel Kupası ve bu yıla özel Fiber Teknelerin Yarıştığı özel Kupa ile Bodrum’un En Hızlı Teknesi Kupası gibi dört ana kategoride yapılacağını anlattı. Subaşıoğlu; “The Bodrum Cup’ı diğer yelken yarışlarından ayıran en büyük özellik yüzlerce farklı yatın aynı kategorilerde yarışabilmesi ve bunu sağlamak için kullandığımız rating sistemidir. Tüm yarışçılarımıza rüzgarı bol bir yarış diliyorum. Adil olsun, bizim olsun, Bodrum Cup ve Bodrum kazansın” diye konuştu.

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras da konuşmasında “Her sene üzerine koyarak giden bir Bodrum Cup, bana büyük gurur veriyor” dedi. Aras, “Bodrum’da ve Türkiye’de yankı bulması, bizleri çok sevindiriyor. Bu sene kazanmaya yelken açıyoruz. Bu sadece yarışı kazanmak değil. Oluşturduğumuz bu güzellikle, bütün yat sektörünün, Bodrum’un Türkiye’ye tanıtımı çok önemli. Gençlere çok güzel bir miras bıraktığımı düşünüyorum. Onlar da gerçekten hakkını veriyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Bodrum bu güzel organizasyonları hak ediyor. “ifadelerini kullandı.

Ardından sırasıyla Türkiye Yelken Federasyonu İl Temsilcisi Serdar Kayhan, Gençlik Spor İlçe Müdürü Oktay Dumruk, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Süleyman Özdemir, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ile Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit birer konuşma yaparak yarışçılara başarılar diledi.
Daha sonra Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, kürsüye bir kez daha gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

36’NCI YIL YARIŞ GÜZERGAHI

21 Ekim’de hazırlık yarışlarıyla başlayacak. Pazartesi akşamı kampana töreni ve bir konser yapılacak.
22 Ekim Salı günü Maximiles Black Bodrum-Bodrum “İz Bırakanlar” etabı bu yıl hayatını kaybeden The Bodrum Cup kurucu üyesi Kaptan Arif Yılmaz için aşılacak.
2024 yılında regattada bir de yenilik var. Bodrum Karaada’yı en hızlı dönen yata “Bodrum’un en hızlı yatı” ödülü verilecek.
23 Ekim’de Bodrum-Akyarlar Radisson Collection etabı,
24 Ekim’de Metro Bodrum-Çökertme etabı,
25 Ekim’de Opet Çökertme-Kissebükü etabı ve Kissebükü’nde anma töreni,
26 Ekim’de Anadolu Sigorta Kissebükü-Bodrum etabı gerçekleştirilecek. Aynı gün akşam The Bodrum Cup geleneksel ödül töreni Halikarnassos’ta gerçekleştirilecek. Törende, ünlü şarkıcı Mert Demir sahne alacak.
Konserden ve tüm etkinliklerden elde edilen gelir Prof. Dr. Galip İsen, Bodrum Sağlık Vakfı ve Deniz Kurtarma Derneği’ne bağışlanacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL