Bodrum

Bodrum’da Bebekler İçin, İnsanlık Buluşması

Türkiye’nin en önemli gündemine dönüşen bebeklerin özel hastanelerde rant için öldürülmelerine tepkiler dinmiyor. Bodrum’da da çok sayıda partin, sivil toplum örgütü, meslek kuruluşu ve sendikadan oluşan; “Bodrum Emek Ve Demokrasi..

Bodrum’da Bebekler İçin, İnsanlık Buluşması

Türkiye’nin en önemli gündemine dönüşen bebeklerin özel hastanelerde rant için öldürülmelerine tepkiler dinmiyor. Bodrum’da da çok sayıda partin, sivil toplum örgütü, meslek kuruluşu ve sendikadan oluşan; “Bodrum Emek Ve Demokrasi Güçleri” öncülüğünde eylem gerçekleştirildi.

REYAP Hastaneler Grubu’nun Bodrum Sağlık Merkezi inşaatı önünde dün akşam saatlerinde toplanan yüzlerce kişi “Sağlıkta Ticaret Ölüm Demektir. Bodrum’da Bebek Katili İstemiyoruz“ pankartları taşıyarak; “Sağlık Bakanı İstifa. Hükümet İstifa. Bebekler Yaşasın, Katiller Yargılansın ” sloganları attı. Eylemcilere yoldan geçmekte olan araçlardan da büyük destek geldi. Yine tatil için, Bodrum’da bulunan yerli ve yabancı turistlerden de etkinliğe katılım olması dikkatlerden kaçmadı. Eyleme aktif destek veren Tarihsel Sol Hareket’in sözcülerinden Aydın Öncel; “Burada bir insanlık buluşması gerçekleştiriyoruz. Çağrımız üzerine kısa sürede insanlar yollara düştü. Dünyanın gözleri önünde para için katledilen bebeklerin sahipsiz olmadığını gösterdi. Bu tarifsiz vahşete karşı durmak için, herhangi bir siyasi aidiyet gerekmiyor. İnsan olmak yetiyor. Bu Bodrum’da çaktığımız ilk kıvılcım. Örgütlü bir şekilde organize edilen bu kanlı tabloya bakarak ah, vah etmeyeceğiz. O tüyü bitmemiş bebelerin hakkını yoğun bakım ünitelerinde, hastane morglarında, mezarlarda bırakmayacağız. Suç mahallerinde hesap soracağız” diyerek, eylemlerinin devam edeceğine ilişkin vurgu yaptı.

 Emek Ve Demokrasi Güçleri Skandalın Kapısına dayandı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Muğla Tabip Odası Bodrum Temsilcisi Dr. Kerim Cangır; “Burada bizlerin haklı protestosuna sebep olan bu süreç ve olay yeni değildir. Ancak kamuoyu olaydan yeni haberdar oluyor. Bu bebekler, Sağlıkta Dönüşüm adı altında, en temel insan haklarından biri olan sağlık hakkından yoksun bırakıldılar. Bu bebekler gözü kârdan başka bir şey görmeyen, sağlık alanın gerektirdiği etik değerlerden yoksun olanlara teslim edildiği için öldüler. Yaşananlar bize gösteriyor ki, bu hastaneler, gereken her türlü denetimden muaf bir biçimde çalışmış. Açığa çıkan skandalda adı geçen on hastanenin ruhsatları bu sebeple iptal edildi. Bu hastanelerden biri de Bodrum’da şubesinin açılmsı planlanan Reyap Hastanesi’dir. Şu an önünde bulunduğumuz bu şantiye, Reyap Hastanesi Bodrum Şubesi’nin şantiyesidir” dedi.

Cangır: “Şantiyenin Derhal Mühürlenmesini İstiyoruz.”

Aynı zamanda Tarihsel Sol Hareket yürütme kurulunda da yer alan platform sözcüsü Cangır açıklamasının devamında; “Bizler bu şantiyenin derhal mühürlenmesini istiyoruz. Ama bu yeterli değil. Tüm sorumluların, ihmali olanların, işbirliği yapanların adalet önünde hesap vermeleri gerekir. Dönemin İl Sağlık Müdürü olan eski Sağlık Bakanı da dahil olmak üzere, en küçük birimden bakanlığa kadar, denetimden sorumlu olan herkes görevden alınarak; adli ve idari soruşturmaya dahil edilmelidir. Hasta bile olmayan bu bebekler, yaşam haklarını, sağlıklarını özel hastanelere emanet edenler yüzünden öldü. Öyle denetimden uzak bir sistem kuruldu ki, özel hastane sahipleri Sağlık Bakanlığı görevini üstlendi! Dileriz ki bu olay, bir uyarı olsun ve sağlıktaki talan düzeni son bulsun. Bu suçla ilgili tüm yasal ve idari süreçlerin, halkın haber alma hakkının da bir gereği olarak açık ve şeffaf yürütülmesini, bütün sorumluların gereken şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Emek ve demokrasi güçleri olarak bunun takipçisi olacağımıza söz veriyoruz” görüşlerini dile getirdi.

Çetin Avcı: “AKP İktidarı Vicdansızlıkta Sınır Tanımıyor.”

Eyleme gençliğin katılımı da dikkatlerden kaçmadı. Genç katılımcılar içerisinde arkadaşları ile yerini alan CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Çetin Avcı da; “Bugün bebeklerimizi katleden çetenin işbirliği yapmış olduğu REYAP inşaatı önündeyiz. İçeriden kapıları zincirlerle kilitlediler. Hiç sorun değil. Biz gençlik olarak o karanlık ve kapalı kapıların ardında nelerin döndüğünü çok iyi biliyoruz. O zincirleri kıracağız ve sakladıkları tüm gerçekleri gün ışığına çıkaracağız. Bu hastaneye yani REYAP’a Sağlık Bakanlığı; ‘Bebek dostu hastane  ödülü vermiş. AKP’li eski sağlık bakanının hastanesi de mühürlenen 10 hastane içerisinde. Ve sayın bakan açıklamasında; ‘Vicdanım rahat’ diyor. Ne diyelim? Gençlik bu ülkenin bebeklerinin geleceğini böylesi kurumuş vicdanların vicdansızlığına terk etmeyecek denli duyarlı ve alanda yerini almaktadır. Görüldüğü gibi AKP iktidarı vicdansızlıkta sınır tanımıyor. Kadınlar, hayvanlar, çocuklar derken; sıra tüyü bitmemiş bebelerimize geldi. Öyle mi? Yok öyle yağma. Kimsenin şüphesi olmasın. Gençlik gelecek. Gelecek tüm sağlık hizmetlerinin parasız ve eşit olacağı adil-demokratik Türkiye’dir. O Türkiye’de bebekler ve çocuklar tek ayrıcalıklı kesim olacaktır. Bebeklerin hayatını karanlığın kar ve rant kapısı olmaktan çıkaracağız. Dost, düşman; motorları maviliklere süreceğimiz zamana tanıklık yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL