Siyaset

Zafer Partisi Bodrum’da İlçe Başkanını Seçti

Zafer Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı, 21 Ekim’de Bodrum merkezde gerçekleşen olağan kongresinde yeni ilçe başkanını ve yönetim kurulunu seçti. Kongre öncesinde partililere hitap eden Zafer Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Nihal..

Zafer Partisi Bodrum’da İlçe Başkanını Seçti

Zafer Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı, 21 Ekim’de Bodrum merkezde gerçekleşen olağan kongresinde yeni ilçe başkanını ve yönetim kurulunu seçti. Kongre öncesinde partililere hitap eden Zafer Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Nihal Esin Gürsoy, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli dava arkadaşlarım ve misafirlerimiz, partimiz 3 yıl önce kuruldu ve bu süre zarfında iki seçim dönemi geçirdik. İlk günden bugüne teşkilatlarımızın kurulmasında ve yapılanmasında görev alan tüm üyelerimize, delegelerimize, tüm yönetim kurullarımıza, gençlik kollarımıza, ilçe ve il başkanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Siyaset uzun soluklu bir yol, bir bayrak yarışıdır. Zaman zaman kırgınlıklar, küskünlükler yaşanabilir, ancak bu süreçte düşmanlıkların olmadığı bir yapı olarak yolumuza devam etmeliyiz. Bu bizim topluma karşı olan sorumluluğumuzdur.

Seçim döneminde ve sonrasında bana inandıklarını belirten, gönüllü destek veren, partimize üye olan ve olmayan tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hem maddi hem insan kaynağı açısından yeni kurulan partilerin yaşadığı zorlukları bizler de yaşıyoruz, ancak çok iyi bildiğimiz bir gerçek var: Parası olanın muhalefet gücü kalmıyor. Bugün burada, geçmişi tertemiz adaylarla karşımıza çıkan yönetim kuruluna, demokrasi yolunda ve tüm çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Gürsoy’un ardından, Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Cem Ayber konuşmasında: “Değerli Zafer Partililer, konuklar ve divan kurulumuz hoş geldiniz. Geldiğimiz noktada ben siyaseti ikiye ayırıyorum artık. Bir tarafta insanların bildiği ve bıktığı siyasi elit, siyasi oligarşi oluşturmuş kesim, diğer tarafta da Zafer Partisi. O siyasi partilerin içindeki herkesi suçlayamam. Ama baktığımızda Türkiye’deki siyaset bu eksende işliyor. Biz sadece iktidarı ele geçirmek için değil. Biz sadece söz sahibi olmak için değil. Türkiye bir daha asla bu duruma düşmesin diye siyasete girdik. Eminim ki hepinizde bu amaçla geldiniz bu partiye. Ve biz bu amacı gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Türkiye bir daha böyle iktidarlara, böyle muhalefetlere muhtaç olmayacak. Bu siyasette bizde varız diyeceğiz, sizin sayenizde! Çok teşekkürler.” yer verdi.

Daha sonra söz alan Zafer Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı Başkanı Onur Ercoşkun, konuşmasında şunları söyledi:

Buradan baktığımda, ne kadar çok ve kalabalık olduğunuzu bilmenizi isterim. Yüz yıl önce bu vatanı emperyalistlere peşkeş çeken sanayi zümresi, onların sadrazamları ve damatları, bugün yine saraylarda oturarak ülkemizi peşkeş çekiyorlar. Doğamızdan, ormanlarımızdan, hayvanlarımızdan başlayarak, kadınlarımıza, çocuklarımıza, bebeklerimize kadar uzandılar. Ama buna biz ‘dur’ diyeceğiz! Bizden başka dur diyecek yok. ‘Oyun nerede?’ diye soruyorsanız, oylarınız Cumartesi günü Sağlık Bakanlığı’nın önündeydi, Erzincan İliş’teydi, Soma’daydı, Ermenek’teydi, İkizdere’deydi, Akbelen’deydi. Oylarınız Ümit Hoca’nın peşindeydi ve oylarınızın daha çok gidecek yolu var. Sokaklarda daha çok olacağız, size söz veriyorum. Yüzyılın sonunda hala Türklere kefen biçenler var. Dostlarımıza, düşmanlarımıza söyleyin: Biz bu sokaklardayız, bu topraktayız. Binlerce yıldır buradayız, binlerce yıl daha burada olacağız. Size 20 Ekim 1927’de Atatürk’ün verdiği bir mesajı hatırlatmak istiyorum: ‘Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.’”

Ercoşkun sonrası söz alan Zafer Partisi Bodrum Gençlik Kolu Başkanı Ali Hamza Özkılıç konuşmasında: “Bugün burada toplanmamızın asıl sebebi, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğidir. Tarımın sona erdiği, eğitimin giderek vasıfsızlaştığı, sınırların ihlal edildiği, ekonominin çöktüğü bu topraklar bir avuç kendini bilmeze terk edilmiştir. Bu düzene dur demenin zamanı gelmiş, hatta geçmiştir. O yüzden hiçbirimiz rahat uyuyamamalıyız ki yarın çocuklarımız huzur içinde yaşasın. Hepimiz, herkesten daha çok çalışmalı, bir an önce ayağa kalkıp silkelenmeliyiz.

Ben, Ali Hamza Özkılıç, söz veriyorum ki; bir Mimar Sinan Güzel Sanatlar mezunu ve Muğla Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi olarak, Bodrum’un siyasetini değiştirmek için buradayım. Onur Başkan’ın yeni yönetiminde, Zafer Partisi Bodrum Gençlik Kolları Başkanı olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Zafer Partisi’nin bir neferi olarak, elimden gelen her şeyi yapmaya ve sorumluluk almaya hazırım. Zafer Partisi iktidarında, daha iyi günlerde buluşmayı diliyorum. Biz Türk milletinin evlatları olarak gitmiyoruz, buradayız. Konuşmamı, okullarımızdan kaldırılan “Andımız” ile bitirmek istiyorum:

Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene!” ifadelerine yer verdi.

Olağan kongreye il yönetimi ve diğer ilçelerden de yoğun katılım vardı. Kongrede, Muğla İl Başkanı dışında, Muğla İl Başkan Yardımcısı Çağlayan Gergen, Muğla İl Genel Sekreteri Sinan Saki, Menteşe İlçe Başkanı Tamer Çerkez, Marmaris İlçe Başkanı Deniz Çelik, Dalaman İlçe Başkanı Murat Koşar, Milas İlçe Başkanı Uğur Palabıyık ve Muğla İl Gençlik Başkanı Emir Üçoğlu, Zafer Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı’nı yalnız bırakmadı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL