Bodrum

Bodrum Kadınlarından Duruşma Çağrısı

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Bodrum Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü Serkan A.’nın duruşmasına tüm Bodrum kadınlarını “müdahil” olmaya çağırdı. BKD’den yapılan yazılı açıklamada “Mücadelenin sadece tarafı değil, KENDİSİYİZ” mesajı verilerek,..

Bodrum Kadınlarından Duruşma Çağrısı

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Bodrum Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü Serkan A.’nın duruşmasına tüm Bodrum kadınlarını “müdahil” olmaya çağırdı. BKD’den yapılan yazılı açıklamada “Mücadelenin sadece tarafı değil, KENDİSİYİZ” mesajı verilerek, 12 Eylül Çarşamba günü saat 11.30’da Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmanın dernek üyeleri ve tüm gönüllü kadınlar tarafından takip edileceği duyuruldu. İşte Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nden yapılan açıklamanın tam metni:

Dün meydanlarda Narin Günar’ın katledilmesi sonucu, erkek sistem ve iktidarların hangi yaşta olursak olalım bizlere saldırmaya ve hatta öldürmeye gelen faili kollamaya özen gösterdiğini haykırdık. Aynı zamanda, bilmedikleri ise kadınların direnmeye ve birbirleri ile dayanışmaya ve birbirlerine güç olmaya devam edecekleri, yani artık sadece taraf olmayacağı, mücadelenin kendisi olduğumuzu açıkça ifade ettik. Kendi yaşam hakkımızı kimseye emanet etmeyeceğiz ve kimseden yaşam hakkımız için izin istemediğimiz gibi, bundan sonra da istemeyeceğiz. Bu nedenle mezrada, köyde, mahallede, evde, okulda, sendikada, yollarda ve duruşma salonlarında mücadelenin artık destekçisi değiliz, mücadelenin KENDİSİYİZ!

Bu sözü tutmak üzere, yarın Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 11:30’da görülecek olan duruşmaya tüm kadınları çağırıyoruz.

Ne olmuştu?

Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Serkan A.’nın Belediye çalışanı bir kadını darp ve tacize maruz bırakması neticesinde başlatılan soruşturma sonucu, Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Sanık Serkan A. özel kalem müdürü görevindeyken Bodrum Belediye çalışanına karşı işlediği suç nedeniyle yargılanan Serkan A. yarın hakim karşısına çıkacak.

Fail Serkan A.’nın şiddet eyleminden sonra, soruşturmanın ilk önce eksik yürütülmesi takipsizlik kararı alması nedeniyle, kendisinin kesin bir şekilde aklandığını iddia ederek, göreve iade edilmesine yönelik çabaları, Bodrum’daki kadınların ve suçtan zarar gören kadının haklı itirazları sonucu takipsizlik kararının kaldırılarak, kamu davası açılmıştır.

Şiddet uygulayan Serkan A.’nın nüfusunu ve Belediye’de görevli olduğu statüyü kullanarak, eyleminin masumane karşılanmasını, makul sayılmasını, hatta hiç olmamış sayılmasını beklemesi, erkek şiddeti faillerinde daima gözlemlediğimiz yöntemdir.

Faillerin bu yöntemi uygulamalarının asıl sebebi ise, mahkemelerin bu yönde yapılan savunmaları makul karşılamaları, failleri cezasızlık ile ödüllendirmelerinden kaynaklanmaktadır.

Oysa tam da bu cezasızlık politikası, şiddete maruz kalan kadınları, SUSTURMAYA, SİNDİRMEYE ve şikayetlerinden VAZGEÇİRMEYE yönelik olduğunu biliyoruz, ancak gerek cezasızlık politikasının gerekse erkek şiddetinin makulleştirilmesine izin vermedik, izin vermeyeceğiz de.

Şiddete maruz bırakılan kadınları asla yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.

Tüm kadınları, duruşmayı takip etmek üzere, Perşembe günü, 12.09.2024 tarihinde, saat 11:30’da Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ne çağırıyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL