Editör'ün Seçimi Kültür - Sanat

Kadınların Köklerinin İzinde… Akademia Bahçesinde

Akademia Vakfı Sergi Salonu bu sefer aynı zamanda vakfın müdürlüğünü yapan Tuna Altunkaya’yı ağırlamaya hazırlanıyor. 19 Temmuz Cuma günü saat 19:00’da gerçekleşecek açılış kokteyli ile başlayacak sergi ressam Altunkaya’nın kadınlarını..

Kadınların Köklerinin İzinde… Akademia Bahçesinde

Akademia Vakfı Sergi Salonu bu sefer aynı zamanda vakfın müdürlüğünü yapan Tuna Altunkaya’yı ağırlamaya hazırlanıyor. 19 Temmuz Cuma günü saat 19:00’da gerçekleşecek açılış kokteyli ile başlayacak sergi ressam Altunkaya’nın kadınlarını Bodrumlu sanat severlerle buluşturacak.

Çalışmalarında kadın ve bilinçaltı yansımalarını çalışan Tuna Altunkaya yeni sergisinde kadın ve köklendiği alanları ele almış. Gerek atalardan gelen kökler gerekse kendi yapılandırdığı kökler olsun insanın aidiyet ve köklenme ihtiyacını kadın üzerinden işlemiş. Suluboya ve akrilik çalışmaların yer aldığı sergi 31 Temmuz’a kadar Akademia Sergi Salonunda gezilebilir.

Sergi temasının kadın üzerine kurgulanmasına rağmen kadınlar kadar erkekleri de ilgilendirdiğini belirten Altunkaya; “Köklenmek, kök salmak insan doğasının ihtiyacı. Kadın doğru yere, doğru amaç ve teşviklerle kök salabilirse yaşam ve dünya çok daha güzel bir yer haline gelecektir. Kadının bilinçaltını anlamak erkeklerin hayatını kolaylaştırır. Kadınlar anlaşılmaz varlıklardır demek yerine kadının zihnine yolculuk edebilmek için erkeklerin sergiyi mutlaka ziyaret etmelerini öneriyorum” dedi.

Kökler, İrade ve İhtiyar…

Kadın nereden geliyor ve nereye gidiyor olursa olsun, kökünü salmak ve sağlamlamak istiyor.

Peki ya bu içgüdüsel ihtiyacı karşılarken kökünü nereye sardığına dikkat ediyor mu?

Zarar veren toprakta köklenmeye bile razı gelmiş kadınlar!

Toplayın eteklerinizi

‘Kendinize Gidiyoruz’ manifestosuyla yola çıkan sergiyi 21 Temmuz’a kadar ziyaret edebilmek mümkün.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL