Bodrum

Turgutreis’te Kanalizasyon Kokusu Bezdirdi!

Turgutreis’te yapımı bu yıl biten ” Yağmur Drenaj ” hattından gelen lağım kokusu, Turgutreis Turistik Çarşı esnafını zor durumda bırakıyor. Esnaf, ızgara ve rögar kapaklarının üzerini halı ile kapatarak önlem..

Turgutreis’te Kanalizasyon Kokusu Bezdirdi!

Turgutreis’te yapımı bu yıl biten ” Yağmur Drenaj ” hattından gelen lağım kokusu, Turgutreis Turistik Çarşı esnafını zor durumda bırakıyor. Esnaf, ızgara ve rögar kapaklarının üzerini halı ile kapatarak önlem almaya çalışıyor!

Yaklaşık beş yıldır ” Bütüncül İleri Arıtma Projesi ” olarak yapımı devam eden, bu yıl geçici kabulü gerçekleşen Turgutreis Kanalizasyon altyapısı ile eş zamanlı imalatı yapılan Turgutreis Yağmur Drenaj hattından gelen lağım kokusuna karşı halı ile önlem alınmaya çalışılıyor. Bodrumdasin.com sitesinin haberine göre, çarşı esnafı özellikle lodos estiğinde kokunun dayanılmaz dereceye ulaştığını dile getirdi.

Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan “Yağmur Drenaj Hattı ” projesindeki ızgaraların üzeri çarşı esnafı tarafından halı ile kapatılırken, rögar kapaklarının altına çöp poşeti serildi.

Sorunun , MUSKİ tarafından geçici olarak Yağmur Drenaj hattına bağlanan atıksu hattından kaynaklandığı sanılıyor. Geçici kabülü sağlanan Turgutreis Arıtma ve Kanalizasyon hattının çalışır vaziyette olduğu öğrenilirken, bilgi edinmek için başvurduğumuz ilgililer tarafından, en kısa sürede problem yaratan nedenlerin araştırılıp,kötü kokunun giderileceği yönünde açıklama yapıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL