Kültür - Sanat

Aynı Gökyüzü Altında…

Seramik sanatçısı ve Araştırma Görevlisi Dr.Didar Ezgi Özdağ Bardak “Aynı Gökyüzü Altında” adlı 4.kişisel sergisini Bodrum Belediyesi Artemisia Sergi Salonu’nda açtı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik..

Aynı Gökyüzü Altında…

Seramik sanatçısı ve Araştırma Görevlisi Dr.Didar Ezgi Özdağ Bardak “Aynı Gökyüzü Altında” adlı 4.kişisel sergisini Bodrum Belediyesi Artemisia Sergi Salonu’nda açtı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmakta olan Dr. Didar Ezgi Özdağ Bardak 4.kişisel sergisini 3 Temmuz Perşembe günü Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Artemisia Sergi Salonu’nda açtı. Sergi 7 Temmuz 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Çeşitli pişirme tekniklerinin kullanıldığı serbest şekillendirme yollarıyla üretilmiş 15 eserin sergisi Bodrumlu sanatseverlerden tam not aldı.

Yoğun ilginin olduğu, modern sanat tarzının izlerini taşıyan “Aynı Gökyüzü Altında” adlı seramik sergisinde sanatçı Dr.Didar Ezgi Özdağ Bardak, Türk edebiyatının unutulmaz isimlerinden dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet Ran şiirinden alıntı yaparak “Yok Öyle Umutları Yitirip Karanlıkta Savrulmak. Unutma Aynı Gökyüzü Altında Bir Direniştir Yaşamak” diyerek başladığı sözlerine şunları ekledi;

“Hepimiz aynı güneşle uyanıp aynı yıldızlar altında uyuyoruz. Hayat yolculuğunda kendi melodimizi oluştururken , yaralarımızı yine kendi kabuğumuz içerisinde sarıyoruz. Bir şeyleri göre göre, yaşaya yaşaya tecrübeleniyoruz. İçimizi ısıtan aşklar yaşıyoruz bazen, bazen sıcacık bir gülümsemede çocukluğumuza dönüyoruz. Düştüğümüzde acıyan yerlerimizden birileri öpsün istiyoruz. Canımız yanıyor kötülükler karşısında, iyilik tohumları yeşertmek istiyoruz.

Ve hepsinden önemlisi her nerede olursak olalım, aynı gökyüzünün altında birlikte hayaller kuruyoruz”

Sanatçı uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay, bilimsel ve sanatsal toplantılarda sözlü katılımların yanı sıra “Okul Öncesi Dönemde Seramik Eğitimi ve Yaratıcılığın Geliştirilmesi” alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitap yazarlığı ile SCI Expanded, SSCI, AHCI dışında uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan çok sayıda makale ve yazıları var.

50’den fazla karma sergiye katılan Özdağ’ın, edebiyat ve tiyatro ilişkisini kurgulayarak plastik bir anlatım dili oluşturduğu, çocuklarla sanat eğitimi, yaratıcılık ve toplumsal cinsiyet üzerine yapmış olduğu yayınlar ve atölye yürütücülükleri bulunmakta.

Dr. Didar Ezgi Özdağ;

1986 yılında Ankara’da doğdu. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesinde tamamladı. 2011 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

2003-2005 yıllarında Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü

2005-2009 yıllarında Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Seramik Tasarımı Bölümü

2011-2015 yıllarında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Seramik Eğitimi

2015-2019 yıllarında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi/ Resim-İş Eğitimi bölümlerinden mezun oldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL