Muğla

Söndürme Uçağı Kaza Yaptı, Yürekler Ağza Geldi

Milas Beyciler ve Kısırlar mahalleleri arasında meydana gelen orman yangını yapılan hızlı ve etkin müdahale ile kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarına başlandı. Söndürme faaliyetine katılan uçaklardan THK’na ait uçak..

Söndürme Uçağı Kaza Yaptı, Yürekler Ağza Geldi

Milas Beyciler ve Kısırlar mahalleleri arasında meydana gelen orman yangını yapılan hızlı ve etkin müdahale ile kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarına başlandı. Söndürme faaliyetine katılan uçaklardan THK’na ait uçak Aydan/Didim de çıkan yangına müdahaleye gitti ve Bafa Gölü’nden su alırken burundan çakıldı.
Bafalıların ve balıkçıların anında müdahaleleri sonucu uçaktaki 5 personel yara almadan kurtarıldı.
Milas’ta tarım alanından çıkarak meydana gelen orman yangını 35 arazöz ve su tankeri yanında 207 personel ile karadan, 4 uçak ve 4 helikopterin havadan müdahalesi sonucu söndürüldü.
Aydın’ın Didim ilçesinde makilikte çıkan orman yangınına müdahale eden Muğla Orman Müdürlüğü yönetimindeki uçak, saat 16.30 sıralarında Bafa Gölü’nden su aldığı sırada burun kısmı suya battı. Personeli kurtarılan uçak kurtarılmaya çalışıyor.

VALİ’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Milas’ta çıkan yangını söndürme çalışmalarını yerinde denetleyen Vali İdris Akbıyık kurtarılan uçak personeli ve orman mühendislerinin durumunu yakından takip ediyor. Vali Akbıyık şunları söyledi:
“Milas’ta çıkan yangınla mücadeleyi yerinde denetleyen Muğla Valisi İdris Akbıyık, “Milas yangınını ekiplerimizin üstün başarısı ile kısa sürede kontrol altına aldık. Bunun sevincini yaşarken, Muğla’dan Aydın’daki yangına giden anfibi uçağımız Bafa Gölü’nde kazaya uğradı. Üzüntülüyüz, ancak şükürler olsun içindeki personel kurtarıldı. Yaralı değiller, ama Milas Devlet Hastanesi’nde kontrol ve gözetimdeler. Uçağı kurtarma çalışmaları ve gerekli incelemeler sürüyor.”

BAKANIN AÇIKLAMASI

Bu arada Tarım Orman Bakanı İbrahim Yumaklı twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Aydın Didim’de meydana gelen orman yangınına müdahale etmek için çalışmalarını yürüten Orman Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan Türk Hava Kurumu’na ait CL-215 tipi yangın söndürme uçağı Bafa Gölü’nde henüz bilinmeyen nedenle kırıma uğramıştır.
Uçakta görev yapan üç personelimiz sağlıklı şekilde kurtarılmıştır.
Fedakâr mürettabatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadele eden Orman Teşkilatımıza, destek veren bütün kurumlarımıza ve personellerine teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL