Bodrum

Bodrum’dan Leros’a İDO Seferleri Başladı

Bodrum’dan Yunanistan’ın Leros Adası’na İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ilk seferini gerçekleştirdi. İDO haftanın 7 günü kapı vizesi ile girilebilecek Yunan adalarına sefer düzenleyecek. Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’ndeki gümrüklü gemi iskelesinden hareket..

Bodrum’dan Leros’a İDO Seferleri Başladı

Bodrum’dan Yunanistan’ın Leros Adası’na İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ilk seferini gerçekleştirdi. İDO haftanın 7 günü kapı vizesi ile girilebilecek Yunan adalarına sefer düzenleyecek.

Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’ndeki gümrüklü gemi iskelesinden hareket eden İDO’nun “Marmara” isimli gemisi, Bodrumlu turizmcilerden oluşan 150 yolcusu ile Leros’a ulaştı.

Türkiye ile Yunanistan arasında şarkılarıyla turizm elçiliği yapan ünlü ses sanatçısı Fedon ve oğlu Theo Kalyoncu’da ayni gemiyle Leros’a geldi. Sanatçıya İDO’nun reklamlarında oynaması konusunda teklif götürüldüğü, bu nedenle Marmara gemisiyle Leros’a geldiği sanılıyor.

Bodrum’dan gelenleri Leros Belediye Başkanı Kottakis Timotheus, başkan yardımcısı Eleni Chelmi, Turizm ve Otelciler Birliği Başkanı ve diğer yetkililer ile folklor ekibi karşıladı.

Haftanın 3 günü sabah gidiş ve akşam dönüş olarak planlanan seferlerin ilkinde, adaya giden Bodrumlu turizmciler, belediye yetkililerinin de katıldığı törende birbirlerine karşılıklı hediyeler sunarak kısa kısa konuşmalar yaptılar. Leros Belediye Başkanı Kottakis Timotheus, başkan yardımcısı Eleni Chelmi, Turizm ve Otelciler Birliği Başkanı, Bodrum ve Leros adası arasında yeni bir deniz yolu hattının açılmasının kendileri için sevindirici bir haber olduğunu söylediler ve “Bu ticaretin Türk ve Yunan halkları arasında barışın ve kardeşliğin pekişmesi için güzel bir yol” dediler.

TÜRSAB Bodrum başkanı Mustafa Demir ise, “Bende bugün Leros’a gelirken kapıda vize alarak geldim. Bu vize işleminin nasıl işlediğini bizzat kendimde yaşamış oldum. Bayram arefesinde yeni bir hat açılıyor Yunan adalarına. Yeni destinasyon sayesinde yeni bir ticaret kapısı açılmış oldu. Meslektaşlarımızla, otelcilerle görüşeceğiz. karşılıklı ticaretimiz arttırmak için çalışacağız” diye konuştu.

Bazı yolcuların “kapıda vize” uygulaması ile geçiş yaptığı Leros’ta, misafirlere pasaport kontrolünün ardından Leros adasına özgü tatlılar ikram edilirken, yerel halk oyunları grubu gösterilerde bulundu.

İDO’nun Marmara isimli gemisi ile Leros’a gelen turizmciler, tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederek çarşıda alışveriş yaptı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL