SON DAKİKA
--:--:--

 Dibeklihan 2024 Sanat Sezonu’nu Açıyor

Her yıl gerçekleştirilen kültür ve sanat etkinliklerinin bir değer isme atfedildiği genel adı bu yıl Usta Sanatçımız Cüneyt Arkın oldu. Cüneyt Arkın Sanat Sezonu sergi periyodunun ilk sergileri ise İ. Hakkı Tonguç Sanat Galerisi’nde Türkiye’nin Picasso’su olarak anılan Fatih Urunç Özel Koleksiyon Sergisi ve Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde “Çağrışımlar” temasıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
 Dibeklihan 2024 Sanat Sezonu’nu Açıyor

Her yıl gerçekleştirilen kültür ve sanat etkinliklerinin bir değer isme atfedildiği genel adı bu yıl Usta Sanatçımız Cüneyt Arkın oldu. Cüneyt Arkın Sanat Sezonu sergi periyodunun ilk sergileri ise İ. Hakkı Tonguç Sanat Galerisi’nde Türkiye’nin Picasso’su olarak anılan Fatih Urunç Özel Koleksiyon Sergisi ve Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde “Çağrışımlar” temasıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Sergisi’nden oluşuyor. İki ayrı galeride yer alan sergilerin açılışı 8 Mart 2024 Cuma günü saat 18:00’da Dibeklihan Orhan Kemal Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günde sergilerine başlayan Dibeklihan’da sezonun ilk sergi açılışlarına davetlisiniz.

“ÇAĞRIŞIMLAR”

 “Okurlarıma öykülerimi nasıl anlamaları gerektiğini ne anlatabilirim ne de böyle bir şeye kalkışmak isterim. Yeter ki kitabımı okuyan herkes içinde kendinden bir şeyler bulsun.” Hermann Hesse, bu cümleleri otobiyografik özellikler taşıyan bir romanı için söyledi. Duygu ve düşünce dünyasının ürettiği cümlelerinin bu dünyayla uzlaşmaya gitmek yerine, okurlarında yeni bir çağrışım yaratmasını istedi.

“Çağrışımlar” sergisinin sanatçıları da, tıpkı Hesse’nin arzu ettiği gibi, izleyicilerinin sergilenen yapıtlarla buluştuğunda kendinden bir şeyler bulmasını, çağrışımlarla görsel bir anlatıya dönüşen bu eserlerin izleyende de bambaşka ama kendi içinde bireysel çağrışımlar yaratmasını ve bunların yeni bir anlatıya dönüşmesini arzu ediyor. Bu sergi adeta bir pasaport gibi sanatçıların kendi kişisel mitolojilerinin ve öznel dünyalarının bu dünyaya geçişine olanak tanıyor ve çok özel bu içsel anlatıların çağrıştırdığı imgeleri izleyicinin alanına davet ediyor.

Resim, heykel ve seramiğin diliyle kendi dünyalarına eşlik edebileceğimiz sanatçılar: Ayşe Canbolat, Barış Yılmaz, Betül Demir Güneşdoğdu, Burcu Karabey, Canan Zöngür, Deniz Cemal Koşar, Didar Ezgi Özdağ Bardak, Elif Köse Akdemir, Esra Tuncalı Nas ve Sevdiye Kadıoğlu. Nevin Yalçın Beldan’ın küratörlüğünü yaptığı “Çağrışımlar” başlıklı sergi, Dibeklihan Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde,

8 Mart- 14 Nisan tarihleri arasında izleyicileri ile buluşacak olan sergiler pazartesi günleri hariç diğer günler 10:00 ile 18:00 saatleri arasında gezilebilir.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Deniz Dibi Temizliği Turgutreis’te Yapıldı
Deniz Dibi Temizliği Turgutreis’te Yapıldı
Bodrumlu Kadınların, Mutlak Butlan Öfkesi
Bodrumlu Kadınların, Mutlak Butlan Öfkesi
Bodrum Bvlgari Otel İnşaatında Kriz Çözüldü: İşçiler ve İşveren Arasında Protokol İmzalandı
Bodrum Bvlgari Otel İnşaatında Kriz Çözüldü: İşçiler ve İşveren Arasında Protokol İmzalandı
“Atanmış Başkan Olmayı Kabul Edemem”: CHP Genel Merkezi’nin Teklifine Mazhar Karakaya’dan Yanıt
“Atanmış Başkan Olmayı Kabul Edemem”: CHP Genel Merkezi’nin Teklifine Mazhar Karakaya’dan Yanıt
A Milli Takımımızın Kupadaki İlk Maçı Meydanda Coşkuyla İzlendi
A Milli Takımımızın Kupadaki İlk Maçı Meydanda Coşkuyla İzlendi
Türkbükü’nde Unutulmaz Ege Gecesi: Lago, 2026 Sezonunu Yorgo Kertis ile Açtı
Türkbükü’nde Unutulmaz Ege Gecesi: Lago, 2026 Sezonunu Yorgo Kertis ile Açtı
Bodrum’dan Tarafsız Haber
Bodrum Haberi

Bodrum ve Muğla’dan son dakika haberleri, yerel gündem, siyaset, ekonomi, turizm ve yaşam içeriklerini tarafsız ve güncel şekilde sunan haber sitesidir.

© 2026 BodrumHaberi.com. Tüm hakları saklıdır. Sitede yer alan tüm haber, yazı, görsel ve içeriklerin telif hakları BodrumHaberi.com ve yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz.