Bodrum Siyaset

TİP Bodrum’da ‘Aday’ Krizi!

Partisinden ayrılan Türkiye İşçi Partisi-TİP İlçe Başkanı Barkın Kurt’un istifasının ardından ilçe örgütünce basına ve kamuoyuna bir açıklama gönderildi. Partisinin Bodrum’da bir belediye başkan adayı göstermesine karşı çıkan ve bu..

TİP Bodrum’da ‘Aday’ Krizi!

Partisinden ayrılan Türkiye İşçi Partisi-TİP İlçe Başkanı Barkın Kurt’un istifasının ardından ilçe örgütünce basına ve kamuoyuna bir açıklama gönderildi. Partisinin Bodrum’da bir belediye başkan adayı göstermesine karşı çıkan ve bu nedenle hem ilçe başkanlığı görevinden hem de partisinden istifa etiğini açıklayan Barkın Kurt, “Türkiye İşçi Partisinin aday çıkarma kararı alması, tam karşısında yer aldığım AKP-MHP bloğunun güçlenmesine ve hepimiz için felaket olacak bir durum olan Bodrum’un belediye başkanlığının bu bloğa geçme ihtimalini artırıyor.” demişti. Kurt’un istifa dilekçesini verdikten sonra TİP İlçe Örgütünce şu açıklama yapıldı:

Bodrum ilçe başkanımız Barkın Kurt’un istifa dilekçesi bugün tarafımıza ulaştı ve kendisinin istifası sonrası basınla paylaştığı açıklamaları takip ettik. Bu gelişmeler ışığında kamuoyu ile paylaşmak isteriz ki;
Türkiye İşçi Partisi kurulduğu günden bu yana saray rejimine karşı sürdürdüğü inatçı mücadelesini yerel seçim sürecinde de bir adım geri atmadan sürdürmeye kararlıdır.
Partimiz her il ve ilçede aday belirleme sürecinde yerel dengeleri, üye ve yetkili kurullarımızın görüşlerini bir bütün olarak değerlendirerek karar vermektedir.
Bu kararlarımızın tamamında saray rejimine kaybettirmeyi öncelerken, yurttaşlarımızın ölüm gösterilerek sıtmaya razı edilmesini de kabul etmeyeceğiz.
Güçlülerin, zenginlerin belirleyici olduğu siyaset anlayışına karşı toplumcu bir seçeneği yaratmak var oluşumuzun en temel sebeplerinden bir tanesidir.

Kararlıyız, yerel seçimde bu maskeli baloya yurttaşlarımızla birlikte son vereceğiz.

YORUMLAR (1)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL