Bodrum

Bodrum ODTÜ’lüsünü Uğurladı.

Bodrum’un sevilen simalarından Türkiye Caz Derneği’nin Bodrum Temsilcisi, Vine Bodrum Şarapları kurucusu, BODTÜM (Bodrum Ortadoğu Üniversitesi Mezunları Derneği)’nin de kurucu yöneticisi olan aynı zamanda Bodrum Kent Konseyi aktivislerinden olan Erhan..

Bodrum ODTÜ’lüsünü Uğurladı.

Bodrum’un sevilen simalarından Türkiye Caz Derneği’nin Bodrum Temsilcisi, Vine Bodrum Şarapları kurucusu, BODTÜM (Bodrum Ortadoğu Üniversitesi Mezunları Derneği)’nin de kurucu yöneticisi olan aynı zamanda Bodrum Kent Konseyi aktivislerinden olan Erhan Yürüt Kızılağaç Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Yürüt’ün cenaze törenine çok sayıda yurttaş, sivil toplum örgütü yöneticisi, yakınları ve köylüler de katıldı. Yürüt’ün tabutunun üzerine ODTÜ’lüler tarafından BODTÜM bayrağı da konuldu. Bodrum’da en çok da, “Su Çalışma Grubu” çalışmaları ile biline Yürüt, D.H.M.İ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi)’nden den emekli olmuştu. Yürüt üniversite öğrenimini ODTÜ-Sosyoloji Bölümü mezunu idi. Yürüt Füsun Yürüt ile evliydi. Ve iki çocuğu bulunuyordu. Yürüt’ün son dönem, Keçi varlığının ülkede sönümlenmesine karşı duruşu ve çalışmaları vardı. Hatta Kızılağaç’taki bahçesinde keçi beslemeye başlamıştı. Bununla ilgili: “Ülke genelinde belli bir dönem yaşanan küçükbaş hayvan yasağının getirdiği bir yapısal gerileme dışında Bodrum özelinde bir de turizm hareketliliği ile yaşanan hızlı toplumsal değişiklikler ve nüfus artışı, tarım ve hayvancılığa ikinci bir darbe olmuştur. Keçileri kaçırmayalım” şeklinde görüşleri de olmuştur.

Barkın Kurt: “Erhan Abi Gerçekten ODTÜ’lü İdi.”

Erhan Yürüt’ün cenaze törenine katılan dostlarından aynı zamanda TİP Bodrum İlçe Başkanı da olan Barkın Kurt: “Onunla BODTÜM (Bodrum Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği) süreçlerinde birlikte çalışmak oldukça keyifli idi. Erhan abi insanı yormazdı. Hayatı sadeleştirirdi ve kolaylaştırırdı. Yanlış anlaşılmayacağını umarak şunu da ifade etmek isterim. ODTÜ’lü olmak ayrıcalık olmasa bile yüksek düzeyde bir ayırt ediciliktir. ODTÜ’lü isen nitelikli ve akılcı eğitimi önemseyeceksin. Rasyonel düşünecek, sorgulayacak, araştıracaksın. Yaşamın bütününe, doğaya, hayata, kültüre, tarihe sahip çıkacaksın. Yaşadığın topluma karşı kendini sorumlu hissedecek, ayrımsız tüm insanların mutluluğunu isteyeceksin. Demokratik değerlere, hukuka dolayısı ile adalete, laikliğe, insan haklarına sahip çıkma noktasında en ufak bir ikircikli tutum göstermeyeceksin. Yani amasız, fakatsız yaşayacaksın. Erhan abi tüm bunları ruhunda ve yaşamında diri tutmuştu. Erhan abi gerçekten ODTÜ’lü idi. ODTÜ’lü abimizi sonsuzluğa uğurlarken, anısıyla yaşatacağımızı iletmek isterim. Devri daim olsun” görüşlerine yer verdi.           

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL