Bodrum

Bodrum’un Ebe Anne’si Sabiha Öncel Vefat Etti

Bodrum’un “Ebe Anne”si Sabiha Öncel, bu sabah hayatını kaybetti. Bodrum’un ilk kadın belediye başkan aday adayı olarak da tanınan Cumhuriyet kadını Sabiha Öncel’in vefatı Bodrum’da büyük üzüntü yarattı.Sabiha Öncel’in cenazesi..

Bodrum’un Ebe Anne’si Sabiha Öncel Vefat Etti

Bodrum’un “Ebe Anne”si Sabiha Öncel, bu sabah hayatını kaybetti. Bodrum’un ilk kadın belediye başkan aday adayı olarak da tanınan Cumhuriyet kadını Sabiha Öncel’in vefatı Bodrum’da büyük üzüntü yarattı.
Sabiha Öncel’in cenazesi bugün Bodrum Merkez Adliye Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Torba Mezarlığı’nda defnedilecek.

SABİHA ÖNCEL KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Ebelik Bölümü’nden 1950 yılında mezun olan Öncel, yıllarca çeşitli illerdeki hastanelerde görev yaptı. Bodrum Çarşı Mahallesi’nde yaşayan Öncel, Bodrum’daki ilk sağlık ocağının açılmasına vesile oldu. Öncel’in doğum yaptırdığı çocuklar arasında Bodrum’un eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon gibi isimler var.
Annesi vefat eden iki kız kardeşi evlat edinen Sabiha Öncel, bugüne kadar 3 bine yakın çocuğun dünyaya gelmesine yardımcı oldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL