Bodrum

Karahan, Otizmliler için Koştu

İzmir’de 2.’si gerçekleştirilen Gazi Koşusu’nda Bodrumlu gazeteci Ayhan Karahan kategorisinde 3. oldu. 12 kilometrelik etapta Ege Maraton Kulübü’nden Şahin Karakaya 54 dakika 44 saniyelik derecesi ile birinliği göğüslerken, 56 dakika 31..

Karahan, Otizmliler için Koştu

İzmir’de 2.’si gerçekleştirilen Gazi Koşusu’nda Bodrumlu gazeteci Ayhan Karahan kategorisinde 3. oldu. 12 kilometrelik etapta Ege Maraton Kulübü’nden Şahin Karakaya 54 dakika 44 saniyelik derecesi ile birinliği göğüslerken, 56 dakika 31 saniye ile Bursa Run Kulübü’nden Erdal Saçan ikinci ikinci oldu. 12 kilometrelik etabı 56 dakika 58 saniye ile tamamlayan Ayhan Karahan da kategorisinin 3.’sü olarak kürsüdeki yerini aldı. Havanın güzel olmasının da etkisi ile yarışmaya İzmirliler büyük ilgi gösterdiler. Yarışmanın gerçekleştiği İzmir Cumhuriyet Meydanı adeta panayır ve bayram yeri görüntüsü verdi. İzmir Büyük Şehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin etkin desteği ile gerçekleşen müsabakanın sponsorluğunu ve organizasyonunu İzmir Özel Gazi Hastanesi gerçekleştirdi. İzmirli çok sayıda sivil toplum kuruluşu, otizm ile ilgili dernek, resmi ve tüzel kurumun destek verdiği etkinlikte otizmli gençler de sembolik 1 km.lik yarış gerçekleştirdi. Bu sembolik etaba 400’ün üzerinde atlette eşlik etti.

“İYİLİKTE BİR ARAYA GELMENİN SİYASETİ OLMAZ.”

Karahan organizasyon komitesine kupasını resmi, tüzel kurum temilcisinden değil, otizmli bir gençten  almak istediğini bildirdi. Karahan’da kendisine verilen hediye çekini, kupasını aldığı Otizm Eğitim Merkezi’nden Reha Erol (19) isimli gence teslim etti. Erol’un kupayı verirken Karahan’a ayrıca kendilerinin paketlediği kuru üzümü; “Bizim için çok koştun. Bunu ye. Enerji verir” ifadeleri ile hediye etmesi de duygusal anlara neden oldu. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircioğlu da, yarışmadaki başarısından ve otizmli gençlere verdiği destekten dolayı Cumhuriyet Meydanı’nda Karahan’ı tebrik ederken; “Bu anlamlı etkinlik, bu önemli spor müsabakası bir önemli duruma daha tanıklık etmiştir. Zaten var olan İzmir-Bodrum kardeşliği, bugün Cumhuriyet Meydanı’nda bir kez daha perçinlenmiş oldu. Ve bu kardeşlik otizme dair önemli bir farkındalık yaratmıştır. Zaten gazeteciliğinden ve yazılarından tanıdığımız Karahan’ı İzmir’deki atletik ve iyi adımlarından da daha yakından tanımış olduk. Kendisinin şahsında Bodrum’un tüm iyi kalpli insanlarına sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz. İyilikte bir araya gelmenin siyaseti olmaz. İyi insan olmak yeterli” görüşlerine yer verdi.  

“KÜRSÜYE İNSANLIĞI ÇIKARDIK.”

Bodrumlu gazeteci Karahan da törende; “Burada her şeyi bir arada yaşadık. Coşkuyu, duygusallığı, sevinci, dramı… Ama en önemlisi dayanışmayı sözden çıkardık ve hayata geçirdik. Dayanışma ile aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını gördük. En büyük engel kafalardaki engellerdir, duvarlardır, ön yargılardır. Bunu aşar isek, gerisi zaten kendiliğinden geliyor. Ömrüm, elim, ayağım, yüreğim el verdiği sürece bu geleneksel farkındalık koşusuna her yıl katılacağım. Ayrıca diğer katılan sporcu arkadaşlarımda bence kürsüye çıkmıştır. Burada dökülen her damla ter çok kıymetlidir. Çünkü o damlalar birikerek hayata can suyu oluyor. Bizim çıktığımız kürsü sembolik ve sportif bir kürsüdür. Önemli olan insanlık kürsüsünde yer alabilmektir. Hayatı başkalarını ötekileştirmek üzerine kuranlar, otizmli kardeşlerimize de aynı ayrımcı ve insanlık ötesi bakıştalar. Oysa engel o kafanın bizzat kendisi. Şu anda bize kürsülerden parmak sallayanı bu kürsüden indirdik. Kürsüye insanlığı çıkardık. Birlikte dayanışma ile aşamayacağımız engel olamayacağına içten inanıyorum” görüşlerini dile getirdi.    


Ayhan Karahan’ı ilk kutlayanlardan biri de İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircioğlu oldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL