Bodrum Spor

İpi, Gezi Direnişi için Göğüsledi

Gazetemiz köşe yazarı Ayhan Karahan 6.’sı düzenlenen Bodrum Yarı Maraton atletizm müsabakasında, kendi kategorisinde 1. oldu. Yarışta masterler sınıfında 10.000 m. mesafeyi açık ara birinci tamamlayan Karahan’ın başarısı beğeniyle karşılandı…

İpi, Gezi Direnişi için Göğüsledi

Gazetemiz köşe yazarı Ayhan Karahan 6.’sı düzenlenen Bodrum Yarı Maraton atletizm müsabakasında, kendi kategorisinde 1. oldu. Yarışta masterler sınıfında 10.000 m. mesafeyi açık ara birinci tamamlayan Karahan’ın başarısı beğeniyle karşılandı.

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ta Karahan’ı telefonla arayarak tebrik ettiler. 21 K, 10 K, 5 K şeklinde 3 etapta ve 8 kategoride gerçekleşen Bodrum yarı Maratonu’nun startı Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından verildi. Çintimar start öncesinde; “Bodrum için de ülkemiz için de bu tip organizasyonlar büyük başarı, büyük güzellik. Ben burada emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sabahın saat yedisinde 2 binden fazla insanı burada hareket ettirebilmek, spor yaptırabilmek, onlara maraton ve yarı maraton koşturabilmek çok önemli bir şey. Biz bunu Türkiye Cumhuriyeti Atletizm Federasyonu olarak sonuna kadar destekliyoruz” görüşlerine verdi. Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Tamer Mandalinci de etkinlikteki konuşmasında; “7’den 70’e Bodrum sokaklarını iki gündür rengarenk boyayan siz değerli katılımcılar, Bodrum Yarı Maratonu’na 6. kez hepiniz hoş geldiniz. Bodrum Belediyesi olarak Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın öncülüğünde spora ve sporcuya verdiğimiz değeri ve önemi yıllardır devam ettiriyoruz. Buradan organizasyon komitesine, emeği geçen tüm arkadaşlara ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Seneye de görüşmek üzere” dedi. Yarışmalara rekor sayıda (2000’in üzerinde) sporcu katıldı. Türkiye’nin değişik bölgelerinden katılımcılar dışında yurt dışından da önemli sayıda sporcu müsabakalarda ter döktü. Bodrum Belediye Meydanı’ndaki etkinlikte renkli görüntüler yaşandı.

“BİRİNCİLİK KÜRSÜSÜNDEN, MUTLULUĞUN RESMİNİ GÖRDÜM.”

10 Kilometre etabında kendi kategorisinde birinci olan Karahan madalya töreninde; “Bu sonucu gerçekten beklemiyordum. İlk üçe girersem mucize olur diye düşündüğüm bu zorlu etabı birinci bitirmek büyük bir mutluluk. Ancak benim açımdan en önemlisi ben bu yarışta Gezi için, ter döktüm. Gezi için ipi göğüsledim. Madalyamı ve ödülümü Gezi için, halen cezaevinde bedel ödeyen dostlarımıza, memleket sevdasının aydınlanmacı yüreklerine, boyun eğmeyişin onurlu temsilcilerine teslim edeceğim. Bir anlamda madalyamı ve ödülümü onlar adına emaneten almış oldum. Her ikisi de doğru adrese, gerçek sahiplerine ulaşacak. Madalya töreninde birincilik kürsüsünden, “Gezi Direnişi Onurumuzdur” pankartı ile çıkışıma binlerce sporcu ve sporsever tarafından gösterilen ilgi ve coşkulu destek aslında bir gerçeği de açığa çıkardı. Bugün Bodrum, Bodrum’un kalbi Gezi Direnişi oldu. Bodrum Belediye Meydanı adeta Taksim oldu. Çok mutluyum. Destek olan bana bu onuru yaşatan herkese sonsuz, en içten teşekkürler. Birlikte her şey çok güzel oluyor. Dayanışma güzel olana anlam katıyor. İyi, doğru ve güzel olanda her şeye rağmen boyun eğmeden ısrarda böylesi unutulmaz ve destansı anılar biriktiriyor. Birincilik kürsüsünden meydana baktığımda adeta mutluğun resmini gördüm.” sözlerine yer verdi.

MEHMET KOCADON: “EFECİM OKULDA DA BÖYLEYDİ.”

Yazarımızın Bodrum Lisesi’nden sınıf arkadaşı ve geçmiş dönem Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da; “Efecim okulda da böyleydi. O yaşamında da, yarışlarda da hiç mücadeleden vazgeçmedi. Bir de efeciğimi iyi bilirim, ruhunu tanırım. Ona yapma dendikçe, baskı yapıldıkça daha çok inatlaşır. Huy işte. Hiç değişmiyor. O zamanda birincilik kürsüsüne çıktığında zafer işareti yapardı. Gene bizi o günlere götürdü. Bizim lise dönemimizde yılda iki önemli atletizm müsabakası olurdu. Atatürk Kır Koşusu ve 19 Mayıs Gençlik Koşusu. Bu yarışlardan önce hiç kimse kimin birinci olacağını merak etmezdi. Çünkü o belliydi. İkinci ve üçüncü kim olacak? O merak edilirdi. Efeciğimi bize bu gururu yaşattığı için, yüreğinden öpüyorum. Başarılarının devamını diliyorum. O koşunca Bodrum nefes alıyor” dedi. Milas Karyalılar Koşu Kulübü atletlerinden, aynı zamanda Milas’ta faal olarak eczalık da yapan, Mustafa Kemal Fındıkçıoğlu da; “Karahan bugün buradan çok önemli bir mesaj verdi. İçimizdeki umudu büyüttü. Spor zaten barışa, dostluğa, dayanışmaya da kanal açan önemli bir faaliyettir. Spor doğa ve insan sevgisidir. Kardeşlik içerisinde rekabettir. Gezi için, yaratılan bu farkındalık bu yıl 6.’sı yapılan bu geleneksel yarışa büyük anlam katmıştır. Hepimizin kalbi bugün Karahan ile birlikte Gezi için attı. Tabi bu arada Bodrum farkını da atlamamak gerekir. Karahan’ın birincilik kürsüsünden açtığı; ‘Gezi Direnişi Onurumuzdur’ pankartını bir anlamda bütün Bodrum tuttu. Anlamlı dayanışmaya gösterilen destek de bunun adeta ifadesi oldu” görüşlerine yer verdi.

Yarışma için Bodrum’a gelen sporcular ve yakınları esnafın yüzünü güldürdü. Bodrum Bondosu’nun canlı sokak performansı yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti. Bu büyük organizasyonda en ufak bir aksiliğin olmaması da ayrıca sevindirici olmakla beraber, komitenin izleyicilerden ve katılımcılardan tam puan almasına neden oldu. Önümüzdeki yıl 7.’si gerçekleştirilecek olan, Bodrum Yarı Maratonu şimdiden konuşulur oldu. İlçenin turizm ve ticaret temsilcileri bu geleneksel etkinliğin spor turizmi faaliyetine dönüştürülmesi gerektiğinde adeta hemfikirler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL